Stickning
Allt om stickning
 Garn
-->
 

Araucania Ranco

Araucania Ranco är ett strumpgarn som består av 75% ull och 25% Polyamid/Nylon. 344 meter/100 gram.

 

Ett nystan Ranco tillsammans med mönstret jag stickar med nämnda garn. Härligt och så vackert

 

Jag har stickat några par strumpor av Araucania Ranco och det finns i både multi och semisolid. Multi är ett flerfärgat garn och semisolid är ett garn som består av flera olika nyanser av samma färg.

 

Personligen gillar jag Ranco väldigt mycket. Det är trevligt att sticka med och inte så tunt som vissa andra utländska strumpgarner gärna är. Det är handfärgat och därmed finns inga speciella färgbad. Eftersom det är så pass mycket nylon i det är Ranco så hållbart som man kan förvänta sig av ett strumpgarn. Mina har hållit sig riktigt fina länge.

 

Fördelar: För mig är det en fördel att det inte är så förskräckligt tunt. Det är mjukt och skönt att ha på fötterna och tjockleken och det faktum att det är mycket ull gör att strumporna är varma och sköna. Dock är det inte så tjockt att man inte kan ha strumporna på i ett par vanliga skor.

 

Nackdelar - som med alla handfärgade garner finns det alltså inga färgbad, vilket gör att varje härva kan ha ganska stora skillnader. Om man då vill sticka ett större projekt av garnet behöver man alltså varva mellan olika härvor för att skilladen mellan olika nystan inte ska bli så markant.

 

Hit kan du gå för att för att få mer information om Araucanias olika garner. Hemsidan är på engelska.