Stickning
Allt om stickning
 Garn
-->
 

Cewec Marino Soft

Marino Soft i rosa

 

Marino Soft kommer i nystan om 100 gram och 330 meter. Det är mjukt och skönt och i mitt tycke ett av de trevligare akrylgarnerna jag har jobbat med. Känns inte plastigt att sticka med som vissa akrylgarner kan göra.

 

Akryl är ett material som ofta rynkas på näsan åt av folk som stickar mycket, men även akrylerna har sin plats och funktion. De är suveräna på så vis att de är billiga, vackra och slitstarka. Till mormorsrutefiltar, babyfiltar, amigurumis och leksaker är de bättre än något annat. Kanske också till babykläder som barnen växer ur på en kvart. Det är lite tråkigt att köpa dyra garner när plaggen knappt hinner användas.

 

Just Marino Soft är ett lite fluffigt garn, och maskdefinitionen är inte så jättetydlig, vilket innebär att om man lägger ner mycket arbete på ett vackert mönster så framträder det inte så bra, men som sagt, det är väldigt mjukt och skönt att jobba med.

 

Fördelar: Priset och att det är himla fina färger och mjukt och skönt att jobba med. Går att tvättta i maskin.

 

Nackdelar: Inte så bra maskdefinition. Något man också bör minnas när det gäller just akrylgarner så är det att plaggen man stickar är varma när det är varmt och kalla när det är kallt. Kanske inte något man bör sticka sockar för smällkallaste vintern av, eller mössor eller vantar för den delen ...