Stickning
Allt om stickning

Fråga

Om man vill börja sticka. Har du några tips om hur man lär sig på egen hand?

Svar

Ja, det finns självklart jättebra sätt att lära sig stickning på egen hand. Det beror lite på hur man lättast lär sig saker. Själv tittar jag gärna på hur någon annan gör, för jag tycker att det är det enklaste sättet att förstå olika tekniker. Men böcker och att läsa sig till saker och ting är förstås också jättebra. Några bra boktips är:

 

Bonniers stora bok om stickning

Roligt att sticka – en stickbok för dig som är nybörjare av Malin Larsson

 

Båda böckerna innehåller massor av information som hjälper en nybörjare att komma vidare och bägge dessa böcker finns fortfarande i tryck. En annan bok som jag finner intressant är mer ett litet häfte som heter Stickboken från Hannas handarbetsklubb, men den kan vara lite svårare att få tag i. Självklart finns det en uppsjö av böcker man kan titta i, och dessa är bara några få tips på böcker som kan vara bra att börja med.

 

Om man inte vill lägga ner pengar på böcker (utan hellre stickor och garn) i första hand så kan man gärna rota sig fram på biblioteket förstås, men så finns det naturligtvis också bra hemsidor om stickning på Internet. Youtube är en guldgruva om man inte har några problem med engelska. Tyvärr är de flesta av instruktionsvideorna om stickning på nätet på engelska. Å andra sidan om man lär av att titta på så kan man ändå få ut mycket av de filmsnuttar folk har lagt upp där. Garnstudio har också en liten stickskola på nätet där man kan hitta mycket information som är värdefull om man är nybörjare.


 
Kommentarer
 
 
Dmitry  (www.facebook.com/profile.php?id=100003428919327)
 

Jag hade en liknande dag ige5r. Vaknade tigdit efter att ha sovit de5ligt. Hade inte ro att ligga i se4ngen se5 jag steg upp. Hade planerat att fe5 en massa gjort, men efter en timme upp var jag df6dstrf6tt och lade mig pe5 se4ngen och vilade. Sen tvingade jag upp mig igen, fick en del gjort, blev trf6tt, lade mig pe5 soffan och somnade. Pe5 kve4llen hittade jag e4nde5 energin igen och fick en massa gjort se5 det jag hade planerat att fe5 gjort blev ockse5 gjort. Men de de4r dagarna e4r jobbiga. Speciellt ne4r man skulle vilja gf6ra saker.Hoppas du har en be4ttre dag idag.

 
zzdspwycces  (yebqmavckwto.com/)
 

b18Tk6 , [url=http://nckfqdamovds.com/]nckfqdamovds[/url], [link=http://osqubqyaeyqg.com/]osqubqyaeyqg[/link], http://umunjgwyprdm.com/

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2009-11-14
Taggar:  stickning nybörjare garn böcker tips
Kategorier:  Garner
Antalet visningar:  5191