Stickning
Allt om stickning

Fråga

Jag har hittat garn på vinden efter min mormor. Går det att använda?

Svar

Det är lite knivigt att svara på. Hur ser det ut? Ligger det skyddat på något vis, i plastpåsar eller så? Vindar kan ofta vara fulla av faror för garner. Möss, mal och annan ohyra som kan festa på både garn och stickning. Jag föreslår att du kollar garnet med blotta ögat först och främst. Var inte rädd för att gräva runt inuti nystanet lite försiktigt.

 

Verkar det angripet på något vis? Ofta finns det ju spår efter om ohyra har gått på garnet. Om det ser okej ut för blotta ögat kan du gå vidare med nästa steg – lägg garnet i frysen. Helst i ett par veckor. Det tar död på all ohyra som finns där. Sedan tar du ut det och låter det ligga framme ett par dagar, länge nog för att eventuella ägg ska hinna kläckas. Sedan lägger du in garnet i frysen i ett par veckor till. När du har gjort det ska ohyran vara död. För att vara helt nöjd skulle jag förmodligen också tvätta garnet. För hand och utan att röra runt det för mycket. Om det är riktig ull kan garnet tova sig och bli förstört. Gammal ull kan också tyvärr bli skör.


 
Kommentarer
 
 
Cony  (www.facebook.com/profile.php?id=100003429909688)
 

That's a sensible ansewr to a challenging question

 
jjqaaunmv  (dgemlpddcrts.com/)
 

odPUJw , [url=http://pvjeobzqmrdo.com/]pvjeobzqmrdo[/url], [link=http://lbmcaqiwghms.com/]lbmcaqiwghms[/link], http://zlqfemtjmfeg.com/

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2009-11-14
Taggar:  stickning Ull garn
Kategorier:  Garner
Antalet visningar:  4154