Stickning
Allt om stickning
 Garn
-->
 

Noro Kureyon Sock.

Noro Kureyon Sock är ett japanskt garn som kommer i nystan på 100 gram och 422 meter. Det består av 70% ull och 30% Nylon. Garnet är vackert att se på och har långa färgrapporter i många olika färger (per nystan).

Noro Kureyon Sock i färgsättning S40

Det är ett strumpgarn är det tänkt, men går förstås att använda till mycket annat. Många gillar att sticka sjalar i det, och jag har stickat ett par strumpor och en sjal i Noro Kureyon Sock.

 

Min erfarenhet av garnet är att det är strävt och ojämnt spunnet. Och då menar jag inte "Thick and thin" som vissa garner är utan det här betyder att i vissa bitar kan det vara tunt som sytråd och ibland tjockt som Lovikkagarn.

Inget gott omdöme kanske man kan säga. Men jag vet inte om det är färgerna eller det faktum att ojämnheterna gör att det nästan känns handspunnet, men jag älskar detta garn. Det är också hållbart. och jag är ganska övertygad om att de som tycker om Noros garner gör det för att färgerna är så vackra.

Fördelar: Färgerna och det faktum att det är roligt att sticka med eftersom det händer något hela tiden. Hållbarhet.

 

Nackdelar. Ojämnheter i spinningen, Strävt, även om det blir mjukare efter att man tvättat det. Priset.är ytterligare en nackdel. Det är dyrt garn.