Stickning
Allt om stickning

Bad blogger - bad, bad blogger ...

Förra helgen var jag på två loppisar med en kompis. Fullt upp och lång dag var det, men jag gjorde en del fynd, och böckerna har jag ju redan visat. Men här är det riktiga fyndet. En gammal spinnrock i riktigt fint skick. Den är så vacker och den går faktiskt att spinna på också, så det har jag gjort lite till och ifrån den här veckan när jag haft tid över.

 

Finaste loppisfyndet

 

Det andra riktiga fyndet var denna rottinggrupp som nu står ute i min stick- och spinnstuga. Så här ser det ut (det har jag också pysslat med i veckan): jag har städat och röjt i stugan för att ordna detta. Då hinner man inte blogga! :)

 

Stick- och spinnstugan

 

Det är så härligt att äntligen få ordning där ute. Detta har jag velat göra hur länge sedan som helst, men vi har inte haft vare sig tid eller råd att lägga pengar på några möbler att ha där ute. Och inte har jag haft tid att städa heller. Men när man fyndar på loppis så går det. Möblerna är urtjusiga och kostade en spottstyver.

 

Det är helt otroligt mysigt i stugan och jag vill gärna få besök av folk som vill prova på att spinna eller bara sitta och sticka en stund :) (blinkar åt Pixi och Sanna och Maria och Agnetha och Fia och Silke och Elbjörg och ... ja, vem som än känner sig manad. Slå en signal först bara så jag har kaffe hemma :)

 

Jag hittade också dessa små saker på loppis:

 

kardor med läderbotten

 

Fina kardor med läderbotten. Om jag får besök av någon som vill testa att karda måste jag ju ha fler än ett par eller hur? Ja, och så kardmaskinen förstås ... hehe.

 

Denna pall hittade jag också, men den är i stort behöv av renovering. Lådan inuti kärvar och den är fuktskadad. Men den blir nog fin bara jag får ordning på den. Finns det någon möbeltapserare där ute med tips? Min swapkompis Malin kanske??

 

 pall

 

 insidan

 

Och så sist men inte minst ... lilla Ärtan. Ytterligare en loppisfyndad spinnrock som jag arbetat mig blå med idag för att få den att spinna jämnt. Rocken är i toppenskick, men jag har smort och grejat men det krånglar ändå. Nu har jag fått lite tips av spinnerskor på Ravelry om var problemet kan sitta, men jag är lite trött efter dagens eskapader så jag tror jag skjuter dessa saker på morgondagen eller så.

 

Ärtan

 

Det får räcka för idag. Det är rena pesten att lägga in bilder i den här bloggen. Suck.

 
Kommentarer
 
 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Åh, så fint du har det i din stick- och spinn-stuga!
Och vilka härliga fynd du gjort, pallen är ju underbar och spinnrockarna härliga!

 
pixi  (meandpixi.blogspot.com)
 

WOW !!Vilka fynd !Det har du inte sagt juuu!! Shit jag blir nästan AVUNSJUK!!HAHA..Iaf på spinnrocken..Men nu kan du ju lära ut hur man spinner samtidigt som folk kan pröva på en egen!!Kanonbra!!Gillade verkligen möblerna oxå!:Man känner inte igen sej i stugan!!Det har blivit jättetjusigt!!Förstår du haft fullt upp med det !Kram kram=)

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Vilka bra loppisar det finns i din närhet. Och vad avis jag blir på din stick och spinn-stuga. Jag har just insett att den nya vardagsrumsmattan INTE lämpar sig för ullhantering...

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-05-21
Taggar: spinnrock spinnstuga loppisfynd
Kategorier:  Bloggar Personligt Spinna
 
     
 
 
Senaste blogginläggen