Stickning
Allt om stickning

En veckas stickning

Det tog mig exakt en vecka att sticka färdigt denna sjal i Noro Kureyon Sock. Orsaken till det är att jag så gärna ville ha den. Jag har gjort en exakt likadan tidigare, som jag använt rätt ofta och mycket, men min kära mor föll pladask för den så i ett svagt ögonblick så lovade jag henne att om vi hittade samma färgställning av det här garnet så skulle hon få en.

 

Sagt och gjort, Helylle i Kristianstad bidrog med garnet och då var det bara att hålla sitt löfte. Ett par gånger ångrade jag mig nästan, men nu när nummer två är klar känns det bara jättegött.

 

Den här blev avsevärt större än den första jag stickade. Kanske på grund av att jag använde stickor 3.5 mm eller så vågade jag blocka lite mer. Inte vet jag. Det gick åt liiiiite mer än ett nystan Noro Kureyon Sock i färg 150. Det vill säga, jag var tvungen att ta 15-20 meter från ett annat nystan i en annan färgställning för att maska av ... så det blir en hyfsat rejäl sjal av ett stackars nystan. Med en kostnad på ca: 170 kr, men mor betalade garnet så jag klagar inte :)

 

 

Skogsgrönt, grått och riktig turkost med svagt grålilanyanser mellan. Mmmmm.

 

Och så här blev den. Ska ta fler bilder när den är helt torr. Den har legat på blockning på frigolit i ett och ett halvt dygn men vill inte torka riktigt så jag hängde upp den en sväng. Storleken bör hålla sig redan för den har lagt till sig, men nu bör den torka också ...

 

Gaia Shawl

 

Gaia shawl

 

jag är såååå nöjd :) Älskar detta mönster Gaia Shawl / Gaia Axelvärmare av Anne Caroll Gilmour. Hon gav mig tillåtelse att lägga upp sjalen på svenska på min sajt. Gulligt av henne och det är verkligen ett av mina favoritmönster. Noro Kureyon Sock gör sig sååå bra i detta mönster.

 

Jag fattar inte varför folk inte gillar Noro Kureyon Sock och tycker det är stickigt. Det är lite strävt, men inte så det sticks och kliar. Jag äääälskar det. Lite ojämnt och nyckfullt, men det är det som är charmen och ger garnet en handspunnen känsla.

 
Kommentarer
 
 
Anna  (ttoklegi.blogpot.com)
 

Härlig sjal! Jag gjorde också en trekantssjal i noro sock, men den blev inte alls lika stor. Hm, jag måste gå och leta upp den och kolla en gång till. Gillade inte att sticka i garnet, det kändes dött och gnissligt, men det är ju fina färger och den är skön att använda sedan (om jag nu vet var jag har den). Allt gott!

 
Cecilia  (c)
 

En fantastisk sjal, lite rustik men ljuva färger som glider fint i mönstret!
Har aldrig hört något negativt om det garnet...men det är klart lite strävt är det att klappa på=min enda egna erfarenhet! :-)

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Åh vad jag gillar den sjalen! Måste sticka den när mina strumpor är klara, den är inte puttenuttgullig utan vardagsvacker. En brukssjal. Fina färger i din, jag ska nog ha nån beige-jord ton tror jag. Just det garnet du skriver om har jag ingen erfarenhet av, lite kul att man
uppfattar garner så olika.

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Ljuvlig sjal! Jag bara önskar att jag kan lära mig sticka vettigt! Halsdukar gör jag superbra! men det är också det enda typ :S

Skickade med min mor en härva med handspunnen shetland humbug eller var det skotsk humbug? som hon ska sticka till fingerlösa torgvantar åt mig. :)

Annars har jag inte vågat mig på topsbandet jag köpte av dig, det är för fint för att bli något av ännu, så det ligger i mitt vitrinskåp med andra opåbörjade topsband :D

 
Carola  
 

Jag känner igen det där. Jag har ett från Willow Fairy som är såååå vackert att jag inte kan med att börja spinna *skratt*

Och så har jag bara en sak att säga - den där sjalen är inget svårare att sticka än en halsduk!

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Igårkväll berättade topsbandet vad det ville bli och jag blev väldigt förvånad! Det ville bli dreadlocks! Och riktigt tjusiga sådana blev det också! Har inte jobbat upp allt för jag vill blanda med litet andra fiber och färger.
Men tydligen ska jag ha löstagbara dreads framöver :)

Bilder ska ordnas i min blogg :D

Tycker det är spännande när man inte vet vad det ska bli, bara att man vill och SKA ha något ;)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-11-04
Taggar: Noro Kureyon Sock Yarn stickning gaia sjal sjal
Kategorier:  Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen