Stickning
Allt om stickning

Ett skepp kommer lastat!

Ibland har man tur. Folk vill att man ska sticka sockar åt dem och så betalar de garnet åt en :) Det var vad som hände med raggsocksnystanen som ligger där till höger. Tur är det för jag har inte så stor budget till sånt just nu :)

 

Det andra är ett reagarn i ljuvliga färger som jag inte kunde motstå idag på garnaffären i Veberöd. Det är ull/akryl i fifty/fifty blandning. .Vet inte vad det ska bli av det än så länge, men härliga, härliga höstfärger är det.

 

Bilden, tagen med blixt, gör dem förstås inte rättvisa. Det gör det aldrig, och hur man än fotar och försöker så blir färgerna aldrig riktigt återgivna på rätt sätt, eller hur?

 

stashutökning ...

 

Sedan är det flera av er som frågat om hemlisbytet. Tips är att gå in på Stickamera och så har hon länkar längst upp på sidan (under annonserna). På en av dem står det "byten" och dit kan man gå in och gå med i alla spännande byten som Ulrika håller i. Det kommer nya lite då och då och det är så kul. Jag tror hon lagt upp ett nytt nyligen som jag ännu inte har gått med i. Får se om jag kan (Är med i ett stort amerikanskt byte med "Christmas Stockings" med 24 små paket. Det tar lite tid att knåpa ihop, speciellt Julstrumpan :)

 

Jag kollade precis. Det nya bytet är "Mixa och Matcha 5". Det verkar kul men jag får vänta tills Hemlis är över innan jag går med i nåt mer. :D

 

Dessutom var det någon som frågade om Kool-Aid och om det är färgfast. SÅ DÄR, får jag säga enligt min erfarenhet. Det är inte lika färgfast som syrafärger, men håller lika bra som andra hushållsfärger och vissa bärfärger.

 

Hittills har jag mest stickat sockar och strumpor med garn färgat av Kool-Aid. Några tips:

 

1) Man får inte utsätta dem för alltför svåra prövningar. Tjock lera som kräver hårdtvätt till exempel, då bleknar de har jag märkt. :D

 

2) Tvättar man dem bara i handtvätt som man ofta får göra med alla handfärgade garner och inte utsätter dem för alltför mycket så håller det förvånansvärt bra måste jag säga. De bleknar lite, men inte så hemskt som man kan förvänta sig.

 

3) Det har stor betydelse hur man "fäster" färgen när man färgar. Jag tillsätter ALLTID extra citronsyra när jag färgar för att det inte ska fälla. Sedan ska man helst köra garnet eller fibrerna i mikron tills vattnet är helt klart. Det är inte alltid så lätt (rött är hemskt) men det kan vara lika svårt med syrafärger. Men det håller bättre ju "hårdare" man fäster färgerna så klart.

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Vilka härliga garner! Tänk om det kunde komma nån och skänka lite garn bara så där. Tänkte mig till stan idag för att köpa garn till ett par overknee strumpor i tunnaste härligaste ullgarnet, så kollar jag kontot och äger bara 300:-, hur gick DET till?? Var ju nästan rik alldeles nyss. Det är säkert den där familjen man har som kräver mat och sånt hela tiden. Och inte duger garnskåpet heller, jag ville ju helst ha SAMMA färg på båda strumporna, och enfärgade. Man får väl ta sig samman och sticka klart det man har så länge. Alltså, är det inte en mänsklig rättighet att få starta nya stickningar lite hipp som happ, fast garnväskan är full med påbörjade? Bara undrar. Man bordet ha startat ett nytt parti, synd bara att man kom på det nu när valet nyss är över..

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Vilka härliga garner! Jag funderar på om jag ska vara med i Mixa och Matcha. Har inte bestämt mig ännu då jag inte fått mitt paket i förra bytet. Som tur är har i allafall mitt paket kommit fram till sin mottagare.

Jag har en massa garner som ligger som jag måste ta tag i och komma på vad jag ska göra av. Jag har bland annaat tänkt mig försöka mig på ett par sockor. Men sen får vi se vad det blir.

 
katrin  
 

Vda intressant att få hör lite om vad man ska tänka på när man färgar garner.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-10-08
Taggar: färga med Kool-Aid kool-aid stickning garn stash byten
Kategorier:  Garn
 
     
 
 
Senaste blogginläggen