Stickning
Allt om stickning

Färdiga saker

I fredags råkade jag se en kvinna med en vacker sjal. Det var bokrecensenten på Go'kväll tror jag som hade den på sig. Jag fick lite lust att försöka göra något liknande fast i mohairgarner. Den sjalen hon hade på sig var nog chiffon eller något liknande luftigt tyg tror jag. Snygg var den i alla fall. Min blev helt annorlunda, men trevlig ändå!

 

Improviserad sjal

 

Lite närbild på pärlkanten som jag tyckte blev så fin :)

 

Närbild

 

Förutom sjalen så har jag också stickat lite på disktrasor. Jag är med i ett par disktrasebyten på ravelry och upptäckte till min förskräckelse att mitt "swaplager" på disktrasor var slut!! Så jag var ju tvungen att sticka ikapp lite. Nu är de i princip också "slut" eftersom alla har sina destinationer redan. Får nog sticka lite fler så jag har på lager. Ibland har man vare sig tid eller lust att sticka trasor inför byten, samtidigt som de är trevliga att stoppa ner i paket.

 

Två disktrasor

 

Den vänstra trasan är stickad av M&K Eco Bomull. Ett förskräckligt bomullsgarn att sticka med. Strävt och hemskt, men säkert perfekt till en disktrasa. Borde få spisen ren på ett kick. Det kändes som att sticka med Svinto, typ. Det andra lite mörkare beige garnet är i stället Mirasol T'ika, och jag borde antagligen skämmas för att jag använder ett så lyxigt bomullsgarn till en disktrasa, men färgen är rätt uschlig (ihop med den gula blev det bättre) och med bara ett nystan på typ 80 meter eller vad det nu var så kommer man ändå inte så långt ... Nåt jag fått i ett byte en gång i världen.

 

Den högra trasan är stickad i gamla hederliga Sugar'n'Cream. Ett av mina favoritgarner när det gäller att sticka disktrasor. Billigt och trevligt att få i byten. Tappar dock färgen ganska fort i tvätt. Mönstren jag använt här är två populära disktrasemönster från Ravelry. Den vänstra är trotjänaren Ballband Dishcloth, som ser så mycket mer komplicerad ut att sticka än den egentligen är.  Den högra är en annan av mina enkla att sticka favoriter (mönster som jag kan utantill vid det här laget.) Perfekt tevestickning eller sånt man kan ha med sig ut i bilen eller dylikt. Darrell Waltrip Dish Cloth

 

Det blev två disktrasor till. Dessa är båda improviserade. Den blå trasan är från ett mössmönster jag brukar sticka som heter Hunky-Dory Hat - som för övrigt är perfekt att sticka som mössor till cancerpatienter som tappar hår.

 

Disktrasor

 

Den vänstra trasan är stickad av ett ljuvligt bomullsgarn som jag köpt på Lidl av alla ställen. Mjukt, hållbart och trevliga färger. Det högra är stickat i Drops Muskat Soft som jag tycker är ganska trevligt. Många tycker att det delar sig, men jag har sällan särskilt stora problem med det. Kanske för att jag stickar mycket i bomull och är van?

 

Den lilla virkade rosen i mitten är virkad av Sugar 'n Cream och mönstret hittade jag på nätet, men gud vet var? Suck. Nå ja.

 

Jag har som sagt stickat loss i helgen. Vissa av disktrasorna (de nedersta) stickade jag dock i förra veckan. Jag har också gjort en nåldyna, men den kan jag inte visa eftersom jag är rädd att min byteskompis ska se den innan hon får den, så det får vänta lite :)

 

 

 

 
Kommentarer
 
 
The Willow Fairy  
 

Härliga disktrasor. Jag har ett nystan bomullsgarn som är vikt till disktrasa. Kanske blir något av dessa mönster. Det går så härligt snabbt att bli färdig med en disktrasa - väldigt givande.

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Jättefint med pärlorna i kanten, jag måste också stick något med pärlor snart...
Jag håller med dig om Eco Bomull, den är inte go att sticka, jag för min del hoppas den mjuknar lite eftersom jag gör en scarf! :-D
Dina trasor är så fina så det borde blir ett rent nöje att torka av spis och diskbänk!

 
pixi  (meandpixi.blogspot.com)
 

Ojoj,vad du hunnit med ,förstår att du vart upptagen,hehe..Gillade verkligen det blåa garnet,jättefian alster!kram=)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-05-04
Taggar: stashbusting garn disktrasor sjal
Kategorier:  Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen