Stickning
Allt om stickning

Fulaste halsduken i världen ...

Det finns regler för hur man ska göra när man spinner egentligen. Alltså. vad man ska göra med garnet när det är klart. Det ska blötas, slås och hängas för att rätas ut.

 

Just nu har jag spunnit lite av mitt allra fulaste kardflor någonsin. Det är smutsiga fula färger i det, med en massa noppor, för att jag har spunnit med en merinoull som var en aning tovad när jag började jobba med den. Den är nästan lite som ... skumgummi i konsistensen. Och det är lite alpackaull och silke och angelina i den.

 

Det låter inte fult. Men gud så fult det är. Och jag bestämde mig för att använda detta gräsliga kardflor till att testa att spinna på slända, eftersom jag aldrig har gjort det förut. Det blir inte vackert. Det blir noppigt, ojämt och allmänt skruttigt, och jag stickar garnet som blir direkt från sländan, nutan att blöta och hänga det eller någonting. Men det är inte överspunnet så det knorvlar sig i alla fall inte så mycket.

 

Men jisses. Jag hade inte en aning om hur fult det kunde bli. Vad i hela världen ska jag göra med detta när det är klart?

 

Ändå kan jag inte sluta???

 

Suck. Handspunnet på slända stickat till en smal halsduk

 
Kommentarer
 
 
pixi  (meandpixi.blogspot.com)
 

Jag tycker inte den e ful ,tycker den e ball precis som du!! kram kram =)

 
Mia  (mialivet.blogspot.com/)
 

övning gör mäster har jag hört. mitt första kunde nog matcha din sjal, det var en tragisk upplevelse. nu är det fortfarande inte vackert men mycket bättre, så inte ge upp :)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2009-12-02
Taggar: handspunnet halsduk fult
Kategorier:  Spinna
 
     
 
 
Senaste blogginläggen