Stickning
Allt om stickning

Ganska grinig och sur faktiskt

Jag brukar ha stor tur i mina byten. Nästan alltid får jag jättefina grejor från mina byteskompisar eller så stiger någon "angel" in och fixar det. Men på stickamera finns inte "angel" funktionen och nu står jag här, nästan en månad efter att skicktiden har gått ut och jag har inte sett nåt paket.

 

Själv skickade jag Zauberball och andra fina saker till min byteskompis, väldigt tidigt, och har gått och väntat och hoppats på ett skojsigt paket. Men nej då. Inte har jag hört särskilt mycket från Ulrika om saken heller, men det är inte hennes fel att det har blivit så här.

 

Varför går man med i byten och sedan inte fullföljer dem, det är det jag inte fattar. Det känns lite tråkigt faktiskt :(

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Så himla tråkigt, man kan ju ha överseende med en hel del, men när det har gått en månad efter att tiden gått ut är även argumenten slut. Man har ju sett både här o där i bloggar att vissa inte fått sina paket och är less, det är ju som du säger, varför gå med överhuvudtaget. Ett litet mejl kan man väl alltid få iväg om vad som hänt så att man vet. Jag har aldrig riktigt vågat anmäla mig till byten, bara för att jag är rädd att jag ska glömma bort alltihop så att det sitter nån stackare och väntar förgäves nånstans. (Tro mej, det är inte jag som är din hemlis!)
Idag har vi en riktigt grådimmig höstdag, jag älskar det! Man får helt legalt vara inne och sticka och spinna och tända ljus och mysa och ingen försöker få iväg en på höstpromenader. Fast jag måste besöka min far som fyller 91 på onsdag och måste iväg och shoppa med 18-åringen, och sen har väl solskrället hittat fram igen. Jaa, det finns mycket att bli less över.
Hoppas ditt paket kommer imorgon och att det står "felsorterat" på det som på min spinnrock, då får man iallafall en förklaring till ett visst dröjsmål.

 
Elisabeth  (allalivetsgodasaker.blogspot.com/)
 

Vad tråkigt med byten som inte blir av. Det är nog lite därför jag inte har gått med i byten, jag är lite rädd för att mina paket inte skall bli bra nog eller inte komma i tid! Carola, jag såg din tävling också, men jag tyckte inte det var schyst av mig att gå med i den när jag har varit så tyst hela sommaren - det ville liksom bli som att "prata" bara för att få prisen. Jag ville ju såklart väldigt gärna sett att ett sådant psinnpaket landade i min låda, jag har ju ingen ull (och tror du på det har jag en strandtomt att sälja i Sahara. Ska heller försöka bli bättra på att prata nu!

 
Carola  
 

Klart du skulel ha varit med Elisabeth. Jag hade blivit så glad att se några inlägg från dig. Jag har undrat över var du har hållit hus hela sommaren!

Och ja, det där med ... jag har ingen ull jag heller :) *host, host* Och så drar vi den om jultomten också.

Lillemor. Gå med i byten. Jag har varit med i så jättemånga byten och det är så roligt. För det mesta funkar det jättebra. Min hemlis S.N. som har postat här ett par gånger på sistone skickade mig ett jättehärligt första paket och jag ser fram emot nummer två :) Jag håller på med mitt andra paket till min hemlis också. Det är nästan roligare att göra paketen än att få dem, men något vill man ju ha i gengäld och därför känns det så trist när det blir så här.

De flesta utländska byten har någon form av plan B om någon inte skickar sitt paket. Flera "änglar" går ihop om att ta hand om den som blivit utan, men sånt gör inte Ulrika på stickamera, vilket är lite synd. Jag har själv drivit massor med byten på Ravelry och nittionio gånger av hundra funkar det, men när det inte gör det har jag själv OFTA klivit in som hjälpare för att fixa att den som blivit utan får något i sin brevlåda, om än kraftigt försenat.

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Jaa, sugen är man ju, men det är också lite som Elisabeth skriver, att mottagaren ska bli besviken och inte tycker om det man skickat. Har lite dåligt självförtroende kanske. Är lite rädd att det ska skapa en tvångskänsla också. Är lite nojig på alla möjliga sätt.

 
Carola  
 

Lillemor - hur reagerar du själv när du får ett paket från en främling som du inte känner som tagit sig tid att försöka plocka ihop ett paket som du ska tycka om? Du blir hur glad som helst, eller hur? :)

Oftast finns det ju en budget man ska följa och ett litet frågeformulär som folkf år fylla i för att tala om ifall de inte tycker om något speciellt eller har allergier och så, men det förstås - det ska ju vara skoj! Inte bli nåt man stressar över!

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Tråkigt. Älskar att få paket, men på sista tiden har jag inte haft tid och då har jag heller inte anmält mig till något byte. När man åtar sig något så ska man ju genomföra det också. Hoppas att det inte hänt något allvarligt med din bytesperson. Och jag hoppas att Ulrika på stickamera påmint personen ifråga i alla fall. Hoppas det kommer något fint vad det lider

 
Carola  
 

Tack, Jag hoppas också att det inte hänt byteskompisen något. Det kan ju faktiskt vara så också ibland. Livet tar knepiga vändningar emellanåt, men jag brukar kontakta den som håller i det och säga att det dykt upp nåt som gör att jag inte kan vara med. Jag gjorde det senast med Ulrika för några månader sedan. Jag drog mig ur två byten för att livet tog en djupdykning. Hon var mycket förstående och det gick hur bra som helst och förhoppningsvis fick min byteskompis en mycket bättre person som skickade till dem än jag som inte kunde fokusera på sådant just då :)

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Ja naturligtvis har du rätt Carola, jag blev ju jätteglad över ditt paket :)

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Ja, jag skulle också bli lite sur om jag inte fick mitt paket. Eller om det innehöll typ fel saker, som jag såg på någon annan blogg. Hoppas det ordnar upp sig...

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Så tråkigt! Hoppas du får en förklaring på varför det inte dykt upp något paket. Jag har alltid fått paketen. Mitt sista fick jag dock maila Ulrika och fråga så att hon kunde påminna den som skulle skicka till mig. Det hade blivit ett missförstånd. Hon trodde att hon skulle få av samma som hon skickade till och den tjejen skulle bli försenad.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-10-30
Taggar: gnäll byten
Kategorier:  Byten
 
     
 
 
Senaste blogginläggen