Stickning
Allt om stickning

Ibland kanske man borde låta bli ...

Tittar man ut genom fönstret idag så blir man trött. I alla fall jag. Det är så grått och vått och trist så man bli sömnig bara av det. Försöker tända lampor lite överallt för att kvickna till, men det hjälper inte så mycket. Vad ska man hitta på såna dagar?

 

Nå, jag har i alla fall fått en del gjort. Jag har köpt tre härvor Lovikkagarn och färgat dem härligt röda med Kool-Aid. Det luktar Black Cherry i hela sovrummet. Bra mycket trevligare än varm, våt ull kan jag i alla fall säga :)

 

lovikkagarn i röttFärgen är lite mer åt vinrött än det ser ut på bilden och jag ska sticka ett par herrlovikkavantar av de här tre härvorna. Det är lite chockerande att det går så mycket garn till ett par vantar, men så är det när garnet är tjockt som ett rep nästan :)  Blir i alla fall varmt och gött!

 

Igår var jag ute på jobb och så var jag och maken och hälsade på hos en vän. Vi blev bjudna på indisk, mestadels vegetarisk middag, men vi köttätare fick lite kyckling också :) Det var väldigt gott och jag tycker det är så kul när man kommer hem till andra människor och blir bjudna på mat som man själv aldrig lagar. Det blir inspirerande och man får lust att pröva nya saker. Ibland blir man ju så fast i gamla rutiner och det blir typ makaroner och korv, stekt potatis och ägg, pannkaka, kycklinggryta och sånt ... Sånt som jag ALLTID lagar :)

 

Igår i bilen lade jag upp för ett par nya tjocksockar i Raggsocksgarn som jag färgat själv i olika jättehärliga gula nyanser. Jag ska erkänna att jag egentligen inte är någon vän av gult, men ibland är det upplyftande och i det här vädret behöver man lite solsken, eller hur?

 Stickar gula raggsockor i bilen :)

Jag lade upp maskor i bilen och körde på med stickningen medan käre maken körde bilen :) Det gick väldigt bra - fin fördelning tycker jag.

 

Här är också en lite mera närbild på garnet:

 

Fast bilden gör det inte rättvisa. Det är många fler nyanser i det än vad som syns på bild.

 

gult garn

 

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Det är så himla kul (spännande) att färga garn. Som julafton nästan, spännande att se hur det blir. Kool aid har jag aldrig provat, men det kommer väl. Färgade med karamellfärger för någon månad sen, och det var hur skoj som helst. Nåja, nu återstår bara att sticka med garnet, och jag har ingen brådska! En kul sak i taget, bilda kö!
Jag tycker också det är trevligt att sticka i bilen, har dock ännu inte provat att sticka och köra samtidigt, låter kanske lite VÄL spännande, men vi kvinnor har ju sån bra simultankapacitet så varför inte?

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Det går så jättebra att sticka medans maken kör...
Jag stickar i princip aldrig något gult men som du säger, det lyser upp när solen lyser med sin frånvaro!

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Nu blir jag ju sugen på att färga med Kool-Aid igen. Jag hade ju turen att vinna några påsar. Har någon enstaka kvar och får försöka införskaffa några nya.

Sticka i bilen tror jag inte att jag skulle klara av... Måste nog prova nästa gång jag och maken åker en längre sträcka tillsammans. Vore ju toppen om man kunde sticka under tiden, för symaskinen funkar ju inte.. ;)

 
Katrin  
 

Vad härlig röd färg på garnet. Du gör så mycket som man själv också skulle vilja kunna. Men man lär sig en del av att läsa din blogg och man får många ider om vad man kan gör.

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Jag gillar doften av våt ull (jag vet - jag är knäpp). Jag stickade också mkt i bilen förut, men jag har stickförbud i bilen eftersom min sambo är orolig för att jag ska sticka mig och han behöver tvärnita. Men jag vägrar åka långt (>1h) utan stickning, så där har han fått ge sig...

 
Annika  (druttens-pyssel.blogspot.com/)
 

Jag blir alltid åksjuk när jag försöker läsa eller titta på film eller något annat i bilen, men av någon anledning går det bra att sticka och virka. Hela den här sommaren har jag stickat på varenda bilresa! Det är ju toppen, aldrig har bilresorna gått så fort. Jag har tom lämnat ett UFO i bilen, för att alltid ha något att göra (vid kö, vänta på make/barn osv). Finns ju chans att UFOt blir klart någon gång då också ;-)

 
Begnt Lejonpåse  (www.aftereight.com)
 

Jag undrar om det går att sticka sig ett par vuxenblöjor? Då jag gör av med ett gäng vanliga per dag så skulle det ju vara praktiskt att tvätta dem för han (har inte tillgång till rinnande vatten).

Mvh

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-20
Taggar: stickning färgning lovikka
Kategorier:  Bloggar Färgning Garn Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen