Stickning
Allt om stickning

Jag veeeeeet!!!

Det har varit lite mycket i personliga livet just nu och då blir bloggandet lidande. Så är det ju för de flesta av oss antar jag :)

 

Men trots lite tid till övers för bloggning så har jag i alla fall lyckats spinna färdigt mitt egenhändigt färgade garn. Så här blev det till slut:

 

BFL- handspunnet och handfärgat, kabeltvinnat

 

Sedan den här bilden togs har det också blivit tvättat, piskat/blockat och så har det torkat. Nu är bara frågan vad det ska bli - en Haruni? En Shaelyn eller kanske en Revontuli - alla länkar leder till (Rom) Ravelry ... :) Slutmåttet hamnade på 630 meter och 200 gram :) Kabeltvinnat! Det är rätt så bra. Jag börjar få till riktigt tunna trådar. Yehaw!

 

Medan detta garn har torkat har jag stickat ett par raggsockar också. Maken gillar inte gult, men han gillar att vara lite ... anti :) Så dessa blev hans:

gula sockar

 

Garnet var från början alldeles vanligt, vitt "Svarta Fårets Raggsocksgarn" som jag för övrigt tycker är härligt att både sticka med och att ha på fötterna. Mjukt och slitstarkt. Färgerna som jag sedan plaskade på var mestadels Kool-Aid, men också lite vanlig karamellfärg, och så blev de så här fina :) Lyser upp en tråkig och grå höst, eller hur? Tyckte det kunde behövas.

 

I övriga nyheter kan jag nämna att jag fått hem en hel del ull. Cheviot topsband, BFL och lite annat smått och gott som jag planerar att färga och kanske få sålt en del på bloggen. Hoppas det finns intresse för jag behöver ekonomiska tillskott :) :)

 

Ha det gött allihopa och välkommen säger jag till alla er som börjat kommentera här på sista tiden. Det är såååå himla roligt och så hittar jag ERA bloggar också!

 

 

 

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Jorå, det känner man väl till, att bloggen blir lidande ibland. Den är ju inte det första man kastar sig över när man kommer hem på kvällen, och sen när man får tid över till att kasta sej över nånting annat än kvällsmaten så orkar man inte nånting mer. Det får man leva med. Fina glada garner har du färgat, solstrålar i höstrusket. Sockorna liknar en tröja som jag hade i sjuan, dvs på stenåldern, fick lite flashbacks. Ska bli spännande att se vad du gör av din egenspunna garn. Tusan, jag MÅSTE röja opp i syrummet så att jag tar mig fram till spinnrocken. Den ROPAR ju på mig!!!

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Äntligen ett inlägg ;) Vet hur det kan vara. jag är själv dålig på att uppdatera just nu och det "vanliga" livet kräver sitt..
Otroligt fint garn det du färgat. Jag blir glad av att se det.. ;)Alla sjalarna är otroligt fina, jag hade nog gjort en Revontuli. Kanske mest för att den finns det svensk beskrivning till ;)
Tycker din make ska vara glad att du stickat så fina sockor åt honom. :)

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Härliga gula sockar! Rena vitamininjektionen!
Ditt garn är verkligen vackert, fina färger. Jag röstar på en Shaelyn; den har jag inte sett förut och tycker bårderna var helt förtjusande! Skulle passa bra med färgerna i ditt garn, inbillar jag mig!

 
Carola  
 

Ja, jag lutar faktiskt åt Shaelyn. Jag tycker Haruni verkar svår att sticka (har inte gjort så många spetssjalar än) och Revontulin ... tja ... jag vet inte.

 
LenaL  (leludh.blogspot.com)
 

Vilka ljuvliga färger på det spunna garnet! Ser verkligen fram emot att få se det uppstickat, kommer att bli helt fantastistk vad du än väljer för mönster, det är jag helt övertygad om,

De gula sockarna är verkligen läckra också, men hur håller färgerna med Kool-Aid? Har aldrig provat själv, för jag har fått för mej att det inte blir färgbeständigt utan bleknar en del för varje tvätt.

Ha det så jättegott!

 
Katrin  
 

Vad härliga strumperna belv. Även garnet belv jätte fint.

 
Veronica  (onicasaventyr.blogspot.com)
 

Vilket fint garn. Och vilken härlig gul färg på sockorna. Färga med karamellfärg, va smart. Men hur håller det i tvätt?

 
Annika  (druttens-pyssel.blogspot.com/)
 

Åh, vad fint det blev, ditt garn! Jag älskar flerfärgade garner! Det är så kul att sticka med dem eftersom man hela tiden vill se vad som kommer att hända med färgerna och mönstret.

 
Anna  (ttoklegi.blogspot.com)
 

Oh, är det det där som du färgade i plast? Som du funderade på att göra strumpor av, och tvinna med nylon? Härligt! Jag förstår att det blev sjal istället. Ska bli roligt att se!

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Och jag har inte hunnit läsa bloggar på nästan en vecka... Ibland kommer livet ivägen.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-10-05
Taggar: stickning färgning
Kategorier:  Garn Personligt Spinna Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen