Stickning
Allt om stickning

Lite utflykt och stickning som vanligt

Min mammas julklapp - halsduk i Marino soft, helt vanligt ribbstickat. Enkelt och klassiskt. Gillar faktiskt detta garn. Stickar vidare på mammas halsduk - i Marino Soft. Det är riktigt mjukt och gosigt att sticka med. Lite kärvt med trästickor så om jag ska göra något mer blir det nog i ett par trästickor som är glattare eller också i metall, men det går det här också!

 

Jag tycker om färgskiftningarna från mörkt lila till alldeles vitt. Det ser fräscht ut och jag tror mamma kommer att gilla det.

 

Maken och jag har gjort lite utfllykter idag. Jag har köpt en liten hylla till sovrummet att ha mer garn i. Hittade också några små stickböcker, men tro't eller ej, jag har inte köpt ett enda garnnystan. Och ändå hade de massor på Erikshjälpen i Åkarp. Problemet var bara att trots att de hade så mycket garn ville jag inte köpa det. Vem vill betala 20 kronor för femtio gram akrylblandning på Erikshjälpen när man kan få det lika billigt på Stoff och Stil? Nytt?

 

Julstrumpa från Sölvi i NorgeIbland undrar jag hur folk på de där ställena sätter sina priser. Med tanke på hur sanslöst mycket garn det fanns där så borde det liksom gå upp en talgdank för dem att de kanske tar lite för mycket betalt? Nåja, det är deras problem. Jag köper inte av dem garner till de priserna i alla fall.

 

Jag tycker det är roligt att gå på loppisar och second hand. Ibland kan man verkligen göra klipp. Jag kan inte påstå att jag tycker att jag gjort några toppenfynd idag, men lite kul var det allt. Hittade ett häfte som heter Stickboken från "Hannahs Handarbetsklubb" och den är inte så dum. Mycket grundinformation om hur man kommer igång och stickar som nybörjare. Jag har den redan så förmodligen ger jag den i present till någon som kan tänkas behöva den, eller så säljer jag den vidare. Vissa böcker och häften är så svår att få tag i att jag liksom inte kan låta bli att köpa även om jag redan har det. Jag har ju så många kompisar som stickar!

 

Jag måst eockså dela med mig av ett foto på den där julstrumpan som jag fick i posten igår. Jag berättade väl om den. Den är såååå tjusig. Det ska bli oerhört roligt att öppna paketen, ett efter ett från första december och fram till julafton.

 
Kommentarer
 
 
pixi  (meandpixi.blogspot.com)
 

VA??? Inget garn!!HAHA!!
Nä fast det hade inte jag heller köpt till såna priser som de hade ..
Tjitt vilken lyckost du e,har du fått både julstrumpa o PAKET!! hehe..förstår att du ser fram emot det !!En mycket generös swap!! kram kram =)

 
Carola  
 

Nä, men jag köpte inte ens nåt på Rusta (sockgarnerna vet du) trots att jag egentligen hade tänkt göra det. Och inte något på Stoff och Stil heller!!

Men å andra sidan köpte jag en hylla till att ha garn i som står i sovrummet nu. :)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2009-11-21
Taggar: julstrumpa stickning byten second hand
Kategorier:  Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen