Stickning
Allt om stickning

Min Ashford Traveller

 

Ashford Traveller - Lillan

 

Jag älskar min lilla Ashford. Den är mångsidig, ganska billig och funktionell. En jättebra första spinnrock som man klarar sig rätt långt på enligt vissa.

Fördelar: Pris, vikt och bra funktion. Lätt att ta med sig överallt. Väger bara 7kg och är ändå en rock i riktigt trä. Inte MBF board eller dylikt.

 

Den har inbyggd Lazy Kate och det medföljer fyra spolar när man köper den (gör det väl dock med de flesta rockar idag).

Nackdelar: Inga direkta nackdelar. Knske att den är lätt så den vill "vandra" lite när man spinner om man inte har gummifötter eller matta under den, men det är bara en liten detalj.

Jag har inte provat någon annan modern rock så jag har egentligen inget att jämföra med, men den är ju bättre än gamla antika rockar så klart.

Ibland kan jag uppleva det som lite jobbigt att det är två trampor faktiskt, men då går det att använda bara den ena :) Kroppen tröttnar gärna på att sitta i samma ställning länge, så antingen får jag gå upp och röra på mig eller så får jag byta ställning och bara trampa med ena foten ett tag, men det går det också!

 

 

 
Kommentarer
 
 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Jag är så sugen på att lära min spinna. Är det svårt att få in snitsen? Vad går en spinnrock på?

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

GAAH, och bilder också... nu är det ditt fel om min dator brakar ihop, för nu har jag drägglat över hela skärmen. Det är ju ingen nackdel att den är fin att se på också! Just idag väger travellern över. Så svårt att bestämma sig, fast än är ju inte penga-högen tillräckligt stor så jag har ju ännu ett par månader på mig att vela runt på nätet.

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

De flesta rockar jag provat vandrar lite. Har jobbat en del på en annan Ashford (som jag inte kommer ihåg vad den heter nu) och min uppfattning är som din - en gedigen prisvärd rock. Har precis beställt en Kromski Fantasia - min första dubbeltrampade - ska bli väldigt spännande att köra in mig på den. Har en Louet s10 idag som verkligen är en arbetshäst, men den har säkert 15 år på nacken och är verkligen väl använd. Tycker det finns många bra rockar där ute och det är roligt om man kan prova några stycken innan man köper så man känner att det här är en man kan trivas med länge. Finns ju olika prisklasser också men jag tycker inte att de dyrare nödvändigtsvis är bättre, det är mer en smaksak.

 
Carola  
 

En spinnrock kan gå på allt mellan några hundralappar till flera tusen. Beroende på var man vill börja. Jag köpte en begagnad rock för 150 kr på loppis som funkar hyfsat. Den lärde jag mig lite på och insåg att det här var något som jag tycker är svinkul och så köpte jag en Ashford Traveler via The Alpaca Spinner. Jag betalade 2800 för den inklusive frakt och försäkring från England.

Då kommer den obehandlad och i byggsats :) Så det är lite pyssel innan man kan sätta sig och spinna. JIsses så otålig jag var :)

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Får försöka se om någon i min bekantskapskrets har en fungerande spinnrock så att man kan prova. Det är ju dumt att köpa en ny om man inte tycker det är kul när man väl prövar.

 
Katrin  
 

Det hade varit spännande att prova. Men det är ju bra att vet att det funkar med en gammal för att lära sig.

 
Cecilia Handarbetskorgen  (cecilias-sida.blogspot.com)
 

Den är ju som ett litet konstverk!
Jag är nog inte riktigt där ännu, men det blir nog en ny spinnrock såsmåningom.

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Första gången jag provade att spinna på en spinnrock och inte bara en hängande slända så vart det på sambons mosters traveller ute på med medeltidsmarknad.

Många besökare kom fram och beundrade mitt arbete och gav mig komplimanger "ja men det där ser jag att du gjort förr!" sa tanterna och gubbarna som plirade med sina gumma och gubbaögon. Men döm deras förvåning då jag sa att det var första gången jag spann på rock.

Det är en trevlig liten anekdot, men en dag KOMMER jag att skaffa mig en traveller. Spinna på rock och hängslända är så roligt och rogivande!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-18
Taggar: spinnrock spinna omdöme
Kategorier:  Spinna
 
     
 
 
Senaste blogginläggen