Stickning
Allt om stickning

Mitt älskade sockerrörsgarn ...

Jag stickade en topp i Araucania Ruca Multy förra sommaren. Det är ett garn gjort på sockerrörsfibrer och det är helt fantastiskt mjukt och skönt att ha på sig. Det är inte världens roligaste garn att sticka med dock. Mest på grund av att det delar sig på samma sätt som många bambu och bomullsgarner gör.

 

Men det är såååå skönt att ha på sig att det uppväger. Och det är vackert. Det ser nästan lite ut som silke och har ett tungt fall - något man bör tänka på när man stickar med det. Det töjer sig gärna rätt mycket på längden. Kan vara värt att veta.

 

Nu har jag personligen lagt upp maskor till en ny sommartopp i samma härliga garn, men andra färger. Tror jag tycker bättre om dessa, men det kan vara för att jag inte stickat med dem i flera månader i sträck :-)

 

Mönstret heter Lotus Blossom Tank och kommer från Interweave Knits. Här är en länk. Tror dock inte att det finns att köpa online.

 

Lotus Blossom Tank top

 

Hur det är annars. Jag antar att det är några av er som undrar. Det är upp och ner kan jag säga. Vissa dagar känns det som om det kommer att ordna sig och ibland är det ett rent helvete. Jag försöker ta mig igenom dag för dag. Ungefär som en alkoholist, fast det inte alls har något med sådana saker att göra.

 

Jag försöker aktivt gå ner i vikt och rätta till min livssituation. Har varit djupt deprimerad i flera år och nu är jag trött på detta. Det som hänt i mitt liv blev en varningssignal och en väckarklocka. Nu får vi se hur det går. Skänk mig en värmande och stöttande tanke om ni har en stund över. Jag är övertygad om att positiva vibbar hjälper oss fram här i livet.

 
Kommentarer
 
 
Stina  (www.textera.bloggsida.se)
 

Jag håller med om att sockerrörsgarnet är härligt! Själv har jag nyligen stickat två linnen på stickmaskinen vilket gick som en dans.Inga delade trådar alls och en alldeles underbart härlig kvalitet. Som du säger, med silkeskänsla.
Garnet rekommenderas handtvätt och jag tvättar med Eucalan - superenkelt!

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Kul att höra av dig i bloggen! Jag tror också på positiva vibbar så härmed kommer mina! Låt saker och ting (vad det nu är som pågår!) ta den tid det måste... men inte mer än så!

 
Camilla  (odlehopp.blogspot.com)
 

Vilket underbart garn...

Istället för att skänka en tanke här så skriver jag lite mer privat på mailen...

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-06-14
Taggar: lotus blossom tank Araucania livsglädje
Kategorier:  Garn Personligt Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen