Stickning
Allt om stickning

Nu är jag lite slut på ...

Idag fick vi goda nyheter i det Haglundska hushållet. Maken har blivit antagen som prästkandidat i Lunds stift. Det känns som en enorm lättnad, även om jag egentligen aldrig tvivlade på det. Han kommer att bli en underbar präst, det är jag övertygad om, men det är ju ändå så att man inte vill ta ut något i förskott.

 

Livet är bra märkligt. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle flytta till Skåne, född och uppvuxen i Jämtland som jag är, men det gjorde jag och nu har jag bott här nere i över tolv år. Inte heller hade jag kunnat tänka mig att jag skulle få 35 böcker utgivna. Men här är jag. Bevisligen författare. Och aldrig hade jag väl kunnat tänka mig att jag skulle bli prästfru. Nu ser det ut som om det också hör till mitt framtida öde!

 

Men idag har jag som sagt hållit på med lite mer prosaiska saker - som att tvätta Gotlandsullen som Ingrid skickade till mig - eller ja, en liten del av den. Inte mycket alls faktiskt, av den enkla anledningen att jag fortfarande är ganska däckad av min förkylning. Suck. Jag är inne på min tredje förkylning i år och tycker att jag har fått min beskärda del nu.

 

Så här har det sett ut i eftermiddag i alla fall:

 

Först rensade jag bort de dubbelklipp jag kunde se och sedan dunkade jag ner en mängd ull i diskhon i köket. Två omgångar med Yes, diskmedel och två sköljningar i HETT vatten, så hett att jag  ylade när jag skulle föra över ullen i durkslaget och dra ur proppen, och då hade den ändå legat i vattnet en kvart, tjugo minuter varje gång. Irk.

 

Tvättad gotlandsull

 

Enligt Ingrid vill Gotlandsullen gärna tova sig i rötterna, och det märktes av lite grann, men inte så farligt ändå tack och lov. Gick bra att tesa isär den medan den fortfarande var våt.

 

tesning

 

Ullen är ganska variationsrik i färgerna från ljust, ljust grått som nästan känns vitt/beige till mörkt, mörkt grått som nästan känns svart. Jag försökte sära på ullen så att färgerna går långsamt och gradvis från ljust grått till mörkaste grått. Skulle vara roligt att spinna den i grader från ljust till mörkt. Får se om jag får till det.

 

sorterat och tesat

 

Så här ligger ullen nu ute på tork på min provisoriska ställning av två gamla trådhyllor och halkskydd :)

 

På tork

 

 

 
Kommentarer
 
 
Stina  (www.textera.bloggsida.se)
 

Hej!
Jag skulle vilja ge ett litet tips.I min butik säljer jag ett miljövänligt tvättmedel från Kanada som heter Eucalan. Det fina med det är att ingen eftersköljning behövs. Ingela som spinner mycket( hennes blogg heter Fale Artut, http://faleartut.blogspot.com )har provat att tvätta nyklippt ch spunnen ull med mycket gott resultat. Min butik heter www.textera.se.
Hälsningar Stina

 
Carola  (stickning.info)
 

Hej Stina,

Tack för tipset. Jag har lite eucalan hemma - du vet såna där små testpåsar man kan få och har använt det några gånger. Jag har också testat SOAK.

Jag tycker dock att den är lite dyr att köpa, speciellt eftersom det tillkommer porto på beställningen. Jag gör av med rätt mycket sånt på ulltvätt, så visst, det är ett mycket trevligt medel, men lite kostsamt, som sagt.

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Visst är det skönt att det finns lite krökar i livets väg. Hade varit tråkigt utan dem. Kanske inte känns så när man är mitt i en speciellt skarp kurva och man måste hålla i sig hårt för att inte åka av banan, men efteråt känns det ofta bättre...

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-04
Taggar: gotlandsull prästkandidaten
Kategorier:  Personligt Ull
 
     
 
 
Senaste blogginläggen