Stickning
Allt om stickning

Sommarens göranden och låtanden ...

Sommaren har varit helt otroligt full av ullerier. Gotlandsull, kardning, alpacka, spinning, färgning och tvätt av ull med mera ...

 

Här kommer ett axplock ...

 

egenhändigt gjorda sländor

 

Träsländor

 

Jag har börjat spinna på slända i sommar, och här kommer ett par bilder på de sländor jag har gjort alldeles själv. De översta i plast är gjorda av kinesiska ätpinnar och duktyngder där jag plockat bort clipsen. De fungerar alldeles utmärkt.

 

Träsländorna är gjorda av diverse pinnar och hjul och flaggstångsbottnar från Panduro, men den längst upp till höger är gjord av taket från en liten prydnadsönskebrunn som jag hittade på loppis. Festlig. Fungerar gör de också - allihopa :)

 

Färgat garn har jag också gjort i flera omgångar ...

 

eget färgat garn

 

Spetsgarn och strumpgarn, färgat med Kool-Aid, wiltons och syrafärger i olika mängder :)

 

dyed yarn

 

Mera sockgarn...

 

Och så lite raggsocksgarn:

 

raggisgarn

 

Och så har jag tvättat, kardat och jobbat med gotlandsull, värmlandsull och alpacka ...

 

guteull

 

Det är inte det lättaste att sortera ull när man vet så lite, men guteullen är spännande. Där finns allt från kort "svintoull" till världens mjukaste korta ull ala finull, till lång, sträv ull som känns som rena taglet och lång, fin ull som går utmärkt att spinna riktigt härligt garn av. Det gäller bara att vara noggrann. Och så tvätta ull ... jisses, det är jobb det.

 

guteull

 

 Här är det guteull som är tvättad och tesad och som sedan kardades till detta:

 

kardflor

 

Just de här två battarna skickades iväg i spinnbytet, och de är nog de två finaste battarna jag har fått till hittills. De blev väldigt jämna och fina, med mjuk och härlig ull. Men jag fick till två andra fina battar också som blev till detta:

 

handspunna sockar

 

De allra första sockarna stickade från handspunnet garn, helt bearbetat ända från början av mig. Det är tretrådigt, kabeltvinnat garn och två av trådarna är guteull, den tredje är blandade bitar av topsband från ett "swap for scraps" byte, vilket är orsaken till att garnet påminner lite om Noro eller Kauni eller nåt annat med långa färgrapporter. Jag är ruskigt nöjd och maken gillar sina strumpor.

 

Sedan har jag färgat lite mer spetsgarn. Detta är entrådigt ullgarn från Kampes. Härvorna ligger på 80 gram och 480 meter. Är det någon du gillar och skulle vilja köpa så hojta till. Säljer dem för 79,- styck plus frakt.

 

spetsgarn

 

Jag passade också på att färga lite topsband. Detta är någon form av fårull jag fått i ett byte från alaska. Kommer inte ihåg vilken sorts ull det är, men det blev fint och den är trevlig att spinna. Håller just nu på att göra tunna singlar som så småningom ska bli ett kabeltvinnat strumpgarn hade jag tänkt mig.

 

ull

 

Ett par strumpor till har det också blivit. Av Zauberballs lite tjockare variant Stärke 6. Det var tänkt att bli strumpor till mig, men maken gillade dem skarpt (Han är lite konstig), men det finns tillräckligt mycket garn i nystanet för att göra ett par till likadana så snart jag ids sätta igång med ett par lika sockar igen ... kan dröja ett tag :)

 

sockar

 

Rosa och grönt är inte de första färger jag tänker på när jag tänker på ett par manssockar, men han är lite full i fan :) Och trygg i sig själv.!

 

Det är mer jag har gjort, men jag får spara liiiite till senare :)

 

Kram på er.

 

 
Kommentarer
 
 
Camilla  (odlehopp.blogspot.com)
 

Välkommen tillbaka :-)

 
Cecilia Handarbetskorgen  (cecilias-sida.blogspot.com)
 

Välkommen tillbaka, eller vad man ska säga! Härlig kard-bild!

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Hej på dig - kul att ha dig tillbaka på bloggen. Och vad mkt godbitar du bjuder på idag - riktig ullfrossa. (Jag är helt inne på frossor av olika slag för tillfället). Gillar sländorna av bordstyngder skarpt. Även om jag inte är något större fan av sländspinning så har det sina fördelar emellanåt. Hoppas du bloggar då och då i höst. Kram Willow

 
FaleArtut  (faleartut.blogspot.com)
 

Oj så mycket skoj! Ullfrosseri är härligt!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-08-24
Taggar: sockar spinna färga stickning
Kategorier:  Färgning Garn Spinna Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen