Stickning
Allt om stickning

Spinn, spinn, dotter min ...

I morse jagas man upp ur sängen av ett alarm redan klockan åtta. Det är man ju inte van. Va? VAr det någon som sa att klockan åtta är rena sovmorgonen? Jo, det kanske stämmer, om man inte är nattuggla som jag och sover till tio på dagarna för det mesta.

 

Nåja, idag hade jag till och med hunnit jobba två timmar innan klockan var så mycket och när jag kom hem fortsatte det liksom av bara farten. Jag har börjat skriva igen så det satt jag med i fyra timmar och sen har jag städat och diskat och sen, sen kom jag igång med färgandet. Det tog inte så lång tid heller. Inte flera timmar i alla fall, men man blir rätt mör i skallen av det av någon anledning. Kanske för att man vill få till färgerna bra och håller på och fnular hit och dit, häller lite färg här och lite färg där och doppar lite ull i en skål och sen i en annan ... osv, osv - kul är det i alla fall.

 

Idag blev det tre topsband färgade. Ett vitt corriedale förvandlades till vinrött/rött (Bourgogne) och ett beige BFL topsband blev mörkgrönt (Barrskog) SÅLT och ett vitt BFL blev till ljusare gröna nyanser (Greenpeace).

 

Topsband wool topsSå ... är det nån som är intresserad är det bara att hojta till. Jag kommer att lägga upp dem igen när de har torkat och jag har fått fläta ihop dem. Just nu är de fortfarande våta, men så här ser de ut i alla fall:

 

Jag tar 75 ,- + porto / topsband.

 

Alla är färgade med lite av varje, det är Kool-Aid, hushållsfärger och syrafärger i en salig blandning. De är ganska mättade så de kan fälla lite fortfarande. Om det skulle vara så går det att tvätta det färdiga garnet i lite ättika eller citronsyra så ordnar det sig :)

 

 
Kommentarer
 
 
Katrin  
 

Vad finna färger det blev. Men får först lära mig att sipnna med det ullet jag har tyvärr. annars så hade det varit lite kul med färg.

 
Mia  (mialivet.blogspot.com/)
 

Stiliga dina garn, du inspirerar till fortsatta försök. Speciellt ditt gröna garn i mitten, härligt :)

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

De är fina där de ligger, en sådan skatt!
Innan jag började blogga sa jag att DET skulle jag aldrig göra, sedan sa jag att stickar ocg blogggar gör jag men spinna verkar överdrivet, nu gör jag det och tänker att färga är säkert kul men det får andra ta hand om...eller? Inspirerande att se, både Ulrikas och dina härliga färger!

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Men vilka härliga färger, otroligt vad snyggt det blir, och stolt blir man, eller hur? Iallafall blir jag det när jag färgar. Sen när man stickar med det så blir det så fint att man har lust att gå omkring med en skylt på sej som talar om vilken fantastiskt kreativ människa man är. Bra att man är blygsam. Jag velar också mellan sjalmönster för tillfället, vill sticka en tokfin spetsmönstrad helst och gärna på svenska. Min hjärna har tagit höstlov och orkar inte översätta och stå i. Gillar den rosa ullen du färgat, den gröna också förstås, men jag är inne i en smygrosa period nu. Vågar inte erkänna att jag är en tant som gillar så flickiga nyanser.

 
Carola  
 

Jag är också tant och gillar flickiga nyanser, men den är mörkare än den ser ut att vara på bilden. De gröna återges rätt så autentiskt, men den röda är käpprätt åt skogen. Rött är omöjligt att fotografera så det blir bra, tror jag!

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Inser att jag måste ta tag i det där med att lära mig spinna. Man blir ju ännu mer sugen när man ser dina fina färger. Den barrgröna blev jag störtkär i.. ;) Jag får försöka hitta någon kurs om spinning. Men det har jag inte sett någon i närheten av mig. :(
Det är ju så många saker man vill lära sig. Just nu står spinna och krokning överst på listan. ;)

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Ju mer jag tittar på det gröna högst upp ju mer sugen blir jag. Gud alltså så snyggt det måste bli att spinna. Skogen, mossa, barr. Känner nästan doften av skog och mark. Tänk en sjal i det garnet. Kanske en enkel citronsjal. Med små duttar av det röda blir det en sjal (eller sockor) att sitta bredvid julgranen och smutta på en glögg med. Vart inte ni också lite sugna på julen nu? eller det kanske bara är jag som är knasig.. men ruskvädret inbjuder lite till att boa in sej och tända ljus.

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Gwaaaaaaaaahhh!!!

Barrskog vill jag ska flytta hem till mig ögonabums och litet till! BFL har jag inte provat ännu men gotland, corriedale och shetland humbug. Sen har jag två ospunna omgångar av sommarens fiberklubb (spinspiration) som ligger och är vackra i bokhyllan härhemma.

Grönt är en av de färger som verkligen får hjärtat att ticka litet snabbare. Och skogen är något som ligger mig, trots att jag är skånetös i grund och botten, väldigt varmt om hjärtat.

maila mig på caija (understreck) altari (snabelA) hotmail (punkt) com så får du skicka kontouppgifter och du får min hemadress!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-10-06
Taggar: ull spinna färga
Kategorier:  Färgning Säljes Ull
 
     
 
 
Senaste blogginläggen