Stickning
Allt om stickning

Städar febrilt

Idag är en sådan där dag som man helst vill spola framåt hela dagen så man har den bakom sig. Jag har ägnat hela dagen åt att städa ur skafferiet. Ni vet ett sånt där stort skafferi som man kan gå in i. Vi förvarar ingen mat därinne, eftersom vi har möss i huset. Måste lägga ut gift, men det har inte blivit gjot. Under sommaren är det ju rätt lugnt, men nu när det börjar bli kallare ute kommer de där små otäckingarna in i huset och börjar gnaga på allt.

 

Och skita ner. Framförallt skita ner. Fy hundan vad äckligt det hinner bli inne i vårt skafferi på bara några veckor - och ändå är det mindre nu än det har varit när vi förvarade mat därinne. Jag fattar inte ens vad de ska dit och göra när det inte finns nåt att äta. Nedrans mus***lar.

 

Hursomhelst har jag tagit en paus nu när diskmaskinen går på full syra för hundrafemtioelfte gången idag. Jag har slängt bort hur mycket prylar som helst. Vad är det med såna utrymmen dit man inte går så ofta? Varför fylls de till bredden av PRYLAR? Det är precis som om plastburkar och lock ynglar av sig på löpande band där inne så fort man vänder ryggen till. Och inte är det lock och burkar som passar ihop heller? Går vissa burkar på walkabout och lämnar locken hemma undrar jag. Kanske återfinner jag burkarna till mina lock i andra hem i Skåne? Kanske?

 

Men trots att jag inte har stickat idag så har jag ju lovat att visa fram de alster som jag har på stickorna. Nio stycken var det sa jag, va? Men det är nog egentligen fler ... får ta och rota fram dem och se om det är något av dem som lockar mig till att sticka färdigt. Det har sina nackdelar att det finns så vansinnigt mycket garn och roliga mönster därute. Det gör att det ofta blir problem med att hålla fast vid ett eller ett par projekt åt gången.

 

Jag har i alla fall en trevlig väst på stickorna från Kreativ Stickning #2. Cirkelväst heter den kort och gott och ser ut så här i färdigt skick (länken går till Kreativ sticknings hemsida).

 

Min ser för närvarande ut så här:

 

Min cirkelväst från Kreativ Stickning på stickorna

 

Hur man tar den på sig. Ja du, det är ett mysterium i sig som jag har fått någon att visa för mig, men hur i hela världen jag ska förklara det här vet jag inte ...

 
Kommentarer
 
 
Fabian  
 

Hur lång tid tar det att sticka en sån väst?

 
----- -----  
 

Jösses, bra fråga.

Jag har hållit ett amtaö tommar hittills, men om jag skulle sticka oavbrutet hela dagen, så tar det nog en fyra fem dagar i alla fall. Den blir ju liksom större för varje ökningsvarv och varje varv tar då mycket längre tid, förstås!

Men så beror det ju på hur snabb man är på att sticka också :)

 
Diana  
 

Du som stickar så mycket, hur snabbt har du lärt dig sticka. Har du "mätt" det på något vis? Finns det något "stickrekord" från världens bästa/snabbaste stickare?

/Diana

 
Carola  
 

Den här frågan lägger jag in på "Fråga om stickning" för den är bra! Tack.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2009-11-16
Taggar: sticknng personligt
Kategorier:  Personligt
 
     
 
 
Senaste blogginläggen