Stickning
Allt om stickning

Stickcafé i Hörby i kväll

På Garnverandan i Hörby är det stickcafé en gång i månaden och det är så pass långt mellan varven att man hiner längta ihjäl sig innan nästa gång. Så även idag. Problemet är bara att jag har haft världens problem med att veta vad jag ska ta med mig för stickning. Jag har min Spring Tulips stole - men den är spetsstickning och det är ingen höjdare på stickkvällar har jag märkt. Det blir bara en massa fel. Samma gäller alltså för Travelling Woman sjalen som är nästan, nästan färdig. Bara tio varv eller så kvar så är den redo för blockning.

 

Jaha, men mina Flourishing mitts då? Näpp, inte de heller, eftersom tvåfärgsstickning efter diagram är ungefär lika kört som spetsstickning på nämnda caféer. Min väska i linen stitch är färdig, så där går jag också bet. Jag ska ta bild på den så snart det blir väder för det, men just nu är det uschligt väder i Skåne. Grått, vått och trist - inte alls bra för fotografering.

 

Jag har insett att de stickningar jag håller på med just nu ofta är ganska komplicerade. Spets eller tvåfärg. Och att sätta igång med något större nytt projekt är liksom inte läge när man har fyra-fem på gång redan, eller hur?

 

Willow Fairy föreslog att jag skulle göra en trekantssjal av mina handspunna garner, och det är nog ingen dum idé. Problemet är bara att jag inte riktigt känner för en till trekantssjal just nu eftersom jag precis maskat av en för bara ett par dagar sedan.

 

Herreminje, så kinkig jag känner mig. OM bara solen kunde kika fram lite så skulle jag nog kvickna till.

 

Jag skulle också vilja sticka något av mitt härliga mohair garn som jag hittade på loppiset i helgen, men jag har inte en aning om vad man ska göra med 400 meter mohairgarn om man inte gör ytterligare en sjal och det har jag ju redan varit inne på och vänt :-)

 

Till slut föll valet på Drops dominostrumpr - så här ser de ut:

 

Fabelsockor

 

Jag tycker att de ser ganska fina ut och jag tänkte sticka dem i Drops Delight, men det kanske är lite dumt? De tär ju så snyggt med de skarpa färgskiftningarna i Fabel. Drops Delights färgövergångar är så mjuka.

 

Jisses, vilka I-landsproblem man har, va?

 

Mönstret har du här om du vill testa sticka dem.

 
Kommentarer
 
 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Jag förstår verkligen ditt dilemma. Jag har nästan alltid ett "enkelt" projekt, för det behövs när jag stickar på rasterna på jobbet, men det stickar jag nästan aldrig på hemma så det varar länge. Folk tror nog att jag bara stickar släta strumpor och disktrasor...

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-05-12
Taggar: stickcafé stickning drops
Kategorier:  Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen