Stickning
Allt om stickning

Stickcafé och SIP-day!

Idag har jag varit på stickcafé i Veberöd. Det hålls på biblioteket där varje lördag mellan 13.30 och 15..30 (give or take :)

 

Det var mycket trevligt denna eftermiddag och med anledning av valet så blev det djupa samhällsdiskussioner om invandring, religion, svensk mentalitet och utländsk mentalitet både amerikansk, österländsk och europeisk mm. Mycket intressant. Flera av deltagarna kommer i kontakt med många olika kulturer i sina yrken och andra har bott på många olika ställen och kan se oss svenskar utifrån, vilket jag tycker är mycket intressant.

 

Det var också International spin in public day idag, den 18 september 2010, så jag tog med mig Lillan (min Ashford traveller) och spann på mit garn som ska bli strumpor så småningom.

 

Spin in public Day 18 september 2010

 

Jag är inne på tredje och sista spolen av mitt handfärgade garn och hoppas det ska bli klar att tvinna i helgen. Får se hur mycket mer tid jag får att pyssla med detta i dagarna.

 

Tina virkade på sina mormorsrutor, som ska bli en filt. Härlig tjej som är lika tokig i teve som jag och Cher :)

 

tina virkar

 

Cher visade stolt upp sin Crazy Citron som utan tvekan är bland de snyggaste sjalarna jag någonsin har sett. Färgen är ljuvlig, mönstret ursnyggt och precis lagom med pärlor. Mycket mycket trevligt. Kände mig som om jag låg i lä med min Travelling Woman, även om den också fick beröm :)

 

Tyvärr gör bilden inte sjalen rättvisa!

 

crazy citron by cher

 

Eva-Lena och Elisabeth vill inte synas på bild så det får man respektera, men vi var sex stycken denna gång.

 

Maria och Tina diskuterar nåt intressant: Maria stickade på ett par strumpor som hon lagt åt sidan precis här :)

 

Maria och tina

 

Maken hade bakat bullar som jag bjöd på och Cher hade med sig smarriga apelsinkryddade bullar som smakade himmelskt. Gissa om vi rullade ut därifrån :)

 

Cher, den enda bild jag har på dig annars är den här. Förlåt, men den är inte så tokig trots allt - och bullarna var ju goda :)

 

Cher äter bulle

 

 Vi ses förhoppningsvis nästa lördag!

 

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Vad mysigt ni verkar ha haft, och vackra saker skapar ni. Måste säga att jag är nyfiken på din spinnrock, ashford traveller eller kromski sonata blir det nog för mig, men jag har inte hört (eller sett) några recensioner av travellern, hur är den tycker du? Har du fler spinnrockar och hur "står sig" travellern i konkurrensen i så fall? Nu vart det korsförhör här helt plötsligt ;) ha en mysig helg iallafall och "sticka lugnt"..

 
Carola  
 

Jag älskar min lilla Ashford.

Fördelar: Pris, vikt och bra funktion. Lätt att ta med sig lite överallt. Den har inbyggd Lazy Kate och det medföljer fyra spolar när man köper den (gör det väl dock med de flesta rockar idag).

Nackdelar: Inga direkta nackdelar. Den är lätt så den vill "vandra" lite när man spinner om man inte har gummifötter eller dylikt på den, men det är bara en liten detalj.

Jag har inte provat någon annan modern rock så jag har egentligen inget att jämföra med, men den är ju bättre än gamla antika rockar så klart.

Ibland kan jag uppleva det som lite jobbigt att det är två trampor faktiskt, men då går det att använda bara den ena :)

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Ni ser ut att ha väldigt mysigt. Jag blir ännu mer sugen på att lära mig spinna nu. Hur lång tid tar det att lära sig? När du spunnit, hur gör man då för att tvinna garnet?

 
Katrin  
 

Vad mysig ni så ut att ha. Skulle gärna ha varit med igår.

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Nej - missade jag SIP i år - jag som arrangerade förra året och allt. Men jag firade en kompis fördelsedag till långt in på natten stället. Får försöka komma ihåg det nästa år. Undra om det var någon SIP i göteborg i år?

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-18
Taggar: stickcafé stickning spinna
Kategorier:  Spinna Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen