Stickning
Allt om stickning

Stickcafé, reagarner mm

Jag ska erkänna att jag fortfarande är rent grön av avund över Sannas fynd på Garnverandan i början av veckan. Hon roffade åt sig ALLA reanystanen av Katia Samoa. Och jag är avis ... men jag hittade en del mysiga garner jag också i går kväll. Jag har länge varit sugen på att köpa Geedifra's top soft, för det är verkligen toppenmjukt, och igår hade Helena skjutsat ner en hel hög i reakorgen och jag kunde ju inte låta bli ...

 

reagarn

 

Det rosa längst till vänster ska förmodligen bli en till Baby Surprise Jacket åt makens kusins nyfödda dotter. Flickebarnet ska heta Lina och klart hon ska ha en rosa kofta. Mittengarnet är en gammal favorit i härliga sommarfärger. Det ar araucania ruca multi - sockerrörsgarn. Och jag älskar det. Det blir nog en mysig sjal eller halsduk så småningom. Det turkosa Top Soft vet jag inte riktigt vad jag ska göra med ännu, men färgen var så underbar - jag älskar turkost och har en del turkosa garner här hemma 'host, host*.

 

Hon hade också fått hem höstens nya dropskataloger och dem fick jag förstås med mig hem.

 

 drops höst 2010

 

De är rätt mycket fint i katalogerna, även om många mönster är nya varianter av gamla favvisar. Eller gamla mönster stickade i nya garner. Hittade dock något som jag tyckte var oerhört snyggt. Dock kanske inte på mig.

 

Mönster 123-40

 

TunikaDet hade väl kanske fungerat om man hade haft en midja, men eftersom jag inte har det så .... men snygg är den i alla fall.

 

Det är mycket annat som är snyggt, speciellt sånt som är stickat i Drops Delight. Har fallit rätt pladask för det garnet och det är ett härligt alternativ till de vackra Norogarnerna - lika snyggt, men mycket mjukare och framförallt oerhört mycket billigare!

 

En av katalogerna har mycket heminredning. Kuddar, filtar och sånt. Det tycker jag är roligt med drops - att det inte bara är kläder.

 

Nåt annat som var lite kul på stickcafét var de andra flickornas reaktion på mina sockar. Jag har stickat färdigt en socka till min lilla släkting och det blev ju ett fasligt oooh-ande och aaah-ande över detta lilla underverk ...

 

Vad är det som gör oss så himla larviga över småkläder?

 

socka

 

Den söta lilla strumpan är stickad på stickor 2 mm, 36 maskor och med ett garn som heter Mini Mochi från amerikanska Crystal Palace Yarns. Jag fick ett 50-gramsnystan i ett byte en gång och eftersom ett nystan inte räcker till ett par vuxensockar passade det ju alldeles utmärkt till en nyfödd liten tös.

 

Det ska väl bli ett par vantar också hade jag tänkt mig. Tyvärr räcker det nog inte till en matchande mössa.

 

 

 
Kommentarer
 
 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Jättefin klänning, men tro mig - den är svinvarm. Jag har haft stickade klänningar och jag har inte kunnat använda dem för de har varit så fruktansvärt varma. Enda undantaget var förra vintern som var ovanligt kall och snöig, Då fungerade de... Men bor man inte i norra halvan av sverige så är det inget att rekommendera.

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Stickad klänning skulle jag aldrig orka sticka.. Men jag har spanat in en del andra av Drops nya mönster som tex sjalar och halsdukar. Hittade flera jag skulle kunna tänka mig att sticka eller virka.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-09
Taggar: stickning drops stickcafé
Kategorier:  Byten Garn Personligt Stash 2010 Stickmönster Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen