Stickning
Allt om stickning

Sticktidningarnas vara eller icke vara

Imorse var jag uppe med tuppen och körde en väninna till tåget. Nu är jag trött som en gnu och det börjar kännas att jag klev upp tidigare än jag brukar - jag är en sjusovare som gärna sitter uppe på nätterna i vanliga fall.

 

På PressByrån i Lund i stationshuset har de ett rejält urval av utländska sticktidningar. Där finns KnitScene, Designer Knitting, SimplyKnitting, InterWeave Kntis, Knitting, KnitToday och gud vet allt.

 

Ett tag tyckte jag det var så roligt att köpa sticktidningar. Nu vet jag inte längre. Jag har hållit på med stickningen ett tag. Intensivt under tre års tid drygt, och det börjar kännas som om sticktidningarna inte är så roliga längre. Idag köpte jag Simply Knitting med en stickbilaga Irresistible Christmas Gifts to Knit.

 

Jag vet inte riktigt vad det är som är så oemotståndligt med dem.. Min tanke var snarare "What were they thinking?" när jag såg denna t.ex:

 

Vilken man (eller människa för den delen) med minsta lilla självbevarelsedrift, skulle ta på sig den här?

 

ful tröja

 

I övrigt var mönstren helt okej, men ingenting sensationellt, ingenting som jag inte kan hitta eller köpa på Ravelry redan. Och däri har vi kruxet. Ravelry. Det måste vara tidningarnas allra värsta mardröm. Att alla mönster finns så lättillgängliga och i många fall gratis och helt och hållet UTAN REKLAM.

 

För gud i London så trött jag är på reklam på TV, på reklampelare, i brevlådan, i tidningar, på bio ... överallt!

 

Blärgh.

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Jamen eller hur!! Precis så tycker jag också. Första tiden man var stickgalen var det dräggelvarning i tidningsdisken, men nu finns behovet överhuvudtaget inte alls längre. Ravelry finns och drops och Järbo och mönsterarkivet och gud vet allt, HELT gratis och goda råd och omedelbar hjälp finns på Stickamera. Vilken utveckling, det är helt sagolikt. Skulle inte ha kommit på tanken att spinna och färga utan internet, och spinnrocken är givetvis köpt på Tradera.
Skulle aldrig ha hittat dig heller :)

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Jag köper sticktidningar ibland, men jag håller mig till svenska tidningar. Har inte riktigt förstått mig på de engelska mönstren ännu.. ;) Men jag kan hålla med om att det finns ju en uppsjö av mönster på nätet att hämta om man blir sugen på stickning eller andra handarbeten också för den delen. Ett tag köpte jag en uppsjö av tidningar av alla det slag, jag var nog "tidningoman", kunde inte gå in i mataffären utan att köpa en tidning, som jag väldigt sällan läste speciellt mycket i. ;) Jag får ibland återfall och köper för många tidningar på en månad men är mycket bättre.. ;)

 
Margita  (margitahammid.blogspot.com)
 

Jag använder sticktidningar som ögongodis men använder aldrig mönstren de är ofta för ologiska för mig jag föredrar att göra själv.

Margita

 
Katrin  
 

Jag håller med om att de känns överflödig. För jag tycker det känns mycket lättare att gå in på nätte och söka efter det mönster man behöver. Det ända trågiga är när man vill ha dem i pappers form.

 
Marianne  (garntussen.blogspot.com/)
 

Och jag är lite tvärt om då för jag gillar fortfarande att bläddra i sticktidningar :)...

Kan hålla med om att tröjan på bilden är hemsk nästan så man få lust att gå ut på Ravelry för att kolla hur många som stickat den :)

Ravelry är nog både på gott och ont för sticktidningarna, många mönster går ju inte att köpa på Ravelry utan man blir hänvisad till en tidning eller bok så att man måste köpa dessa.

 
Carola  
 

Missförstå mig inte. Jag tycker också fortfarande om att bläddra i sticktidningar, men tröttnar en del på all reklam och hur de trots allt är så dyra (och framförallt engelska tidningar).

Men de är ju dyra för det är dyrt att trycka i färg och frakta över hela världen. Men så tänker man på hur mycket roligt och hur mycket kunskap som finns på alla möjliga bloggar på nätet. Hur mycket man har lärt sig på grund av det nätverk som vi bygger upp via blogga, ravelry och facebook.

 
Veronica  (onicasaventyr.blogspot.com/)
 

Haha... ja det var en riktigt ful tröja faktiskt. Inte kul att få sånna mönster i en tidning som faktiskt är relativt dyr.

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Du har väl sett Bridget Jones dagbok - dessa tröjor är till för mammas gulleponke - kan möjligen fungera som en Ice breaker...

Jag gillar sticktidningar, men stickar oftast inte så mkt från dem. Gillar dem mera för bilderna och inspirationen - fast det kan bli lite väl mkt reklam i dessa ibland. Man tänker att man ska kika in på den och den sidan på nätet, men det blir aldrig av.

Jag har nej till reklam på brevlådan, jag spelar in i princip alla TV-program jag vill se så att jag kan spola över reklamen och resten verkar gå mig kanske osett förbi...

Det jag verkligen kan störa mig på är Vissa sidor på nätet där det nära på borde finnas en varning för epilepsiframkallande blinkers...

 
Annika  (druttens-pyssel.blogspot.com/)
 

Jag köpte Kreativ Stickning igår (har inte läst den förut), bläddrade igenom den på 10 minuter och fastnade inte för något. Jag saknade att läsa om någonting, artiklar. Man skulle ju också kunna ha en sida med stickrelaterade saker man kan köpa, markörer, spännande garner mm. Nä, jag kommer nog hålla mig till nätet framöver!

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Huvva vilken läskig tröja ^^ Det är en sån där man kan riskera att få av en avlägsen släkting som tycker att den är supergullig.

Enda tidningen om handarbete jag köper är Cross-stitcher när jag råkar springa på den och de har nått kit med i tidningen annars så brukar jag strunta i det. Jag är för snål för att köpa en tidning för 70-80 kr om jag inte får något med på köpet.

Har till och med slutat köpa hästtidningar (köpte tidigare hästfocus) men det blev så mkt reklam och skräp i och ofta vart artiklarna gammal skåpmat och då tröttnar man....

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-21
Taggar: sticktidningar stickat
Kategorier:  Personligt Stickning
 
     
 
 
Senaste blogginläggen