Stickning
Allt om stickning

TÄVLING!

Tävling

 

Tävling. Du kan vinna ett litet stick-, virk- eller spinnkit som är skräddarsytt till dig. Kittet kommer att innehålla en väska med lite roliga saker för just DIN favorithobby.

 

Allt du behöver göra är att skriva lite om dig själv i en kommentar. Vad tycker du mest om att göra? Sticka, spinna, virka eller kanske något helt annat? Vilka färger tycker du om? Vilka material? Vilken typ av mönster är din favorit? Glöm inte att också lämna någon form av kontaktadress i ditt inlägg.

 

Sedan följer en urvalsprocess. Personer som kommenterar flitigt i min blogg har större chans att vinna. Länkar du tillbaka hit har du också en större vinstchans. Men jag kommer att utgå ifrån hur aktiv du är här, och hur intressanta dina inlägg är när du kommenterar :) Jag vill få upp kommentarsstatistiken, veta mer om de som kommer hit och läser min blogg.

 

Belöningen blir ett väääääldigt fint paket. Jag lovar!

 

Tävlingen pågår fram till den 15 oktober, 2010.

 

Lycka till!

 

 

 
Kommentarer
 
 
Camilla  (odlehopp.blogspot.com)
 

Hej Carola!

Vilken trevlig tävling... och spännande.

Lite om mig själv. Stickar helst, virkar, ja det händer. Spinna, det har jag bestämt mig för att lära mig. Har inhandlat en hel del fibrer nu ska det bara inhandlas en slända. Har en lånad spinnrock som står och stirrar på mig i detta nu, vi är inte riktigt överens. Använder mig stort sett endast av naturmaterial. Gillar det mesta i färgväg men du hittar knappast något blaskigt aprikosfärgat i min garnhylla. Älskar att ha sjal/halsduk på mig så det fallers sig naturligt när jag söker nya projekt.
Tittar mer och mer på engelska mönster.

ha det så gott
//Camilla

 
Lotte  (akleja.org/wordpress/)
 

Hej!
Vilken rolig tävling. Jag vet ju att jag varit jättedålig på att lämna spår efter mig på länge. Smyger mest runt i hemlighet, men får väl ändra på det nu. ;)

Men att välja mellan, virk-, stick eller spinnkit var inte lätt. ;) Jag älskar både virkning och stickning. Spinna ska jag lära mig har jag lovat mig själv, har lite fibrer ligger och väntar på att jag ska få tummen ur. ;) Jag tycker om alla naturmaterial.. och färgerna är oftast naturfärger med en del gröna inslag. Engelska mönster har jag inte kommit underfund med ännu, annars gillar jag att göra lite mindre saker som sjalar, vantar och liknande. Tröjor hinner jag tröttna innan de är färdiga.
Självklart länkar jag hit.
Ha en bra vecka!
/Lotte

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Nämen vad skoj! Första gången jag tittat in på din blogg så möts jag av en utlottning! Känns som ett tecken ju. Jag har just nyligen gripits av spinnmani. Har aldig förr varit jättetokig i ull, men nu har jag verkligen insett vilket levande material det är. Så himla kul att skapa det egna garnet att sticka med. Har även börjat gilla fler färger än vitt. Tydligen är man aldrig för gammal att förändras.
Gillar bilden i din header, hur mycket ull som helst ju, och så en kisse mitt i alltihop förståss.

 
Cecilia  (cecilias-sida.blogspot.com/)
 

Trevlig tävling!
Jag länkar förstås, ikväll eller imorgon! (Det är reklampaus i Miss Marple, nu!)
Jag är en stickare som råkade halka in på spinning, jag vet inte hur?!
Jag stickar i ull, eller ull med lite annat som blir bra till strumpor. Jag gillar lin också men inte bomull, vilket ju är bra eftersom det inte är miljövänligt, för det mesta.
Det enda jag spunnit är också ull och inte så särskilt mycket ännu.
Arbeta just nu på att ta mig nedåt i avlagringarna i garnkorgen, jag vet att det finns mycket fint därnere och även ett och annat UFO-monster...men jag ska vara stark. :-)

 
Katrin  
 

Hej
Vad rolig tävligen. Jag vill gärna vara med och kommer att försöka att lämna så många och intressanta avtryck så möjligt i din blogg.

Jag tycker framför allt om att sticka. Det gör jag helst i naturmatrial av alla dess slag. Just nu är jag väldigt insnöad på sjala så det är väll det som gäller. När det kommer till färger så gillar jag det mesta, men vill hälst inte ha svart. Mig ser du för hoppnigs viss på någon lördag annars så har du ju mig som vän på ravelry. Men det ska bli spännande att följa din blogg.

 
Gunnel K  
 

Klart jag vill vara med och pröva lyckan! Vad jag gillar vet du - alpacka i alla former ..... Har du spunnit något av alpackafibrerna själv? Köpte en liten lätt slända hos Spinspiration för någon månad sedan och har nu spunnit grå alpacka med en silketråd i det blev ett fantastiskt garn.
Ha en bra Online stickkväll!

 
Annika  (druttens-pyssel.blogspot.com/)
 

Hej,
Jag har just hittat hit via stickcafét på FB, och det är ju givet att jag vill vara med och tävla.

Lite om mig: Jag tycker om att pyssla med alla möjliga material, jag är lite som en periodare när det gäller pyssel. Just nu (och ganska lång period faktiskt) har jag fastnat i stickning... Jag tycker bäst om naturmaterial och märker att jag mest tittar på flerfärgade garn. Tycker nog om de flesta färgerna, enda jag inte gillar är nog aprikost... Mönster hittar jag mycket på nätet. Drömmer just nu om att sticka i flerfärgat och svart-mönstrat.

Jag länkar på min blogg och ska nu titta runt hos dig!

 
The Willow Fairy  (thewillowfairy.blogspot.com)
 

Annorlunda tävling... Hmm vad kan jag skriva som du inte redan vet om mig och mina kissar.

Favorit hobby: sticka eller spinna - svårt val. Just nu är det mest inne på spinning, men det är ju för att kunna sticka som jag spinner (mestadels i vart fall).

Jag gillar historia/arkeologi, fascineras (och ibland förfäras) av religion. Gillar romaner som täcker dessa områden, gärna blandat med fantasy.

Ser mkt på TV - Navy CSI, Bones, Mentalist, True Blood, och alla vampyrfilmer jag kan komma över. Men avskyr allt vad "dokusåpor" heter.

Älskar dåligt väder lika mkt som vackert väder, bara inte nåt av det håller på vecka ut och vecka in - jag vill ha omväxling.

Jag gillar att vara för mig själv och har absolut inte några sysselsättningsproblem men det är trevligt med sällskap också. Just nu har vi en kompis boende hos oss (stambyte) och det är faktiskt riktigt trevligt att vara lite fler till frukost och middag.

Jag jobbar som produktionsplanerare och gillar mitt jobb, men det tar upp alldeles för mycket av min fritid ;-) Jag vill blogga mer än jag hinner och sticka snabbare än jag gör, för det mesta gör jag två eller tre saker samtidigt för att nyttja tiden väl. Tid är en ständig bristvara...

Och med det sagt så ska jag hasta vidare i bloggvärlden. Såg att du skrivit mer som jag inte läst.
På återseende

 
maria  (jshornan.blogspot.com)
 

hej va kul att vara me. Jag är 3 barnsmamma jag är gift, mina hobbys är laga mat baka sticka virka
Intressen

* stickning
* virkning
* allt inom handarbete

Favoritfilmer

* "Änglarnar stan" med Nicolas Cage och Meg Ryan

Favoritmusik

* "Guld blev till sand" med Peter Jöback
Jag älskar att prova olika material inom garn och textil.
Jag bloggar varje dag, så jag ser fram emot att kolla in hos dig varje dag.

 
Margita  (margitahammid.blogspot.com)
 

Vad kul jag vill vara med och hoppas på tur

Jag är ulloman, och bokoman av ull gör jag allt stickar, virkar, tovar, nålbinder, spinner,färgar mm
stickar och virkar gör jag efter eget huvud men inspireras av böcker och internet som jag kallar för ögongodis. Jag tycker om alla färger men gärna höstfärger.

Jag går dåligt efter höftoperationer därför använder jag mina fingrar desto mer.

 
Renée  (http//:www.vimsigamamman.blogspot.com)
 

Jag är 36 år som för ett år sedan ungefär blev sjukpensionär... Inget man drömmer om precis! Helt plötsligt kunde jag inte göra nåt! Kroppen värkte så in i norden och jag skickades till smärtenheten. Min doktor frågade hur mycket smärtlindring jag ville ha. "Så jag kan sticka" svarade jag.

Det kan jag göra numera fast inte går det fort inte! Dock så är det det enda jag kan förutom sitta här vid datorn. Tänk vilken tur att det finns mediciner för stickning är faktiskt en terapi det oxå, eller hur!

Jag gillar asiatiska färger, alltså färgstarkt! Ull är favoriten. Stickar lite allt möjligt men är nu inne på sjalar.

Jag hoppas på tur, Kramis!!!

 
gabriela  (siennaskriver.wordpress.com)
 

jag hamnade på den här kuliga bloggen efter att ha sökt info om garnfärgning med hjälp av koolaid.
jag heter gabriela, är snart 43 år, och har högfungerande autism.
jag har även damp, vilket gör allt som har med finmotoriska aktiviteter till ett litet "helvete".
jag har dock bestämt mig för att jag denna höst SKA lära mig sticka, så den här tävlingen vill jag ju såklart vara med i!

favoritfärger?
grönt!
dessutom gillar jag sien(n)a, vilket också är namnet på min underbara vovve - en arton månader gammal tollar-prinsessa som bloggar på den webadress jag angett!

du når mig på min mäjladress: gabriela@bahnhofbredband.se

 
Carina  (www.smultronplatserna.blogspot.com)
 

WOW vilken spännande och kul tävling.

SORRY men jag har varit lite dålig på att kommentera, kikar mest omkring lite och får en massa inspiration men jag får väl bätra mig på detta.

OJ OJ OJ- livet jaa vad ska vi börja med, jag är iaf 44 år och nybliven mamma till våran lille Jesper, förlorade våran dotter Louise förra året när vi var i grav V 39, har sedan tidigare 2 pojkar som nu är 18 och 21 år gamla så detta var verkligen som att börja om samtidigt som jag lever med sorgen i hjärtat efter våran dotter.

Jag stickar helst till lille Jesper nu som är 7v gammal, så det blir mest gossekläder och färger därefter, kul är det iaf.

Jag LEVER livet, har gått genom livet tills nu den HÅRDA vägen med alkoholism och misshandel inblandat i det men nu är nu och då var då.

HOPPAS HOPPAS HOPPAS nu på vinst gör ju jag som alla andra, brukar inte vinna, men försöker man inte så lyckas man ju aldrig.

Nåväl, LYCKA till säger jag till alla andra inkl mig själv.

Tack för mig hej.

KRAM
Carina

 
Carola  (dalvadis.blogspot.com)
 

Hejsan, vad kul att hitta en namne så här i pysselvärlden. Jag är 45+ med man, vuxna barn, villa och 2 hundar. Maken jobbar borta varannan vecka så då har jag hundarna och syrummet för mig själv. Jag har alltid gillat att skapa med mina händer, symaskinen och jag är goda vänner. Att ha ett litet stick projekt igång är nog en vana från min uppväxt, det som jag finner spännande just nu är att virknålen börjar hitta fram då och då. Som sagt så gör jag små projekt för mina axlar tål inte tyngden av stora arbeten. Men alla får fina hemgjorda paket från mig. Mina färger är jeans blått och lila. Sen har jag en passion för grönt eftersom den färgen är den som ögat uppfattar flest nanser av. Jag gillar naturliga material som lin, bomull och ull.
Jag hoppas på tur och tack för en inspirerande blogg.
Carola

 
Sara  (stickat-spunnet-och-virkat.blogspot.com/)
 

Håller med de andra om att det är en mycket spännande utlottning, kul att se någonting annorlunda :)

Jag: 26årig f.d dalkulla boende på västkusten med min sambo och, varannan vecka, hans son.

Handarbete har alltid varit en del av min vardag. Min mamma lärde mig sticka när jag var 12, jag lärde mig själv att virka några år senare och jag har stickat och virkat till och från sedan dess. I början av sommaren bestämde jag mig för att lära mig att spinna. Jag köpte ett nybörjarkit och satte igång. Jag hittade en jätte fin och välfungerande spinnrock på loppis för bara ett par hundralappar och är nu totalt förälskad i att spinna eget garn. Det har dock tyvärr inte blivit mycket av den varan på sistone.

Sedan i somras har jag varit sjukskriven och har därför mycket tid, dock inte så mycket pengar, att lägga på handarbetet. Jag har haft så kallat köpstopp sedan juli.

Färger: Jag älskar grönt och skogsfärger i allmänhet. Hösten är min favoritårstid på grund av lövens färg, jag älskar när det nästan ser ut som att träden brinner :)

Jag har inte varit så aktiv i att kommentera här på din blogg men jag prenumererar på ditt rss-feed och läser via google reader. Jag lägger upp en länk i högerspalten på min blogg och hoppas, hoppas, hoppas på lite tur!

Kram
/ Sara

 
Fiff  (fiffelochtrad.blogspot.com/)
 

Hej! Det är första gången jag hittar hit. Trevlig tävling du har! Jag är en virk-älskare, så visst hoppas man på en sån vinst :-) Hårt bomullsgarn är ganska trist, annars brukar jag kunna hitta på saker med vilket garn som helst! Och alla färger kommer till nytta någon gång, men favoriterna är turkost, vinrött och grönt. Och jag gillar mer gammaldags och romantiskt än modernt. Det var allt. Tack för kiken!

 
LenaL  (leludh.blogspot.com)
 

En sån kul idé! Hoppas verkligen du får massor med intressanta och roliga kommentarer. Jag försökte för ett slag sen, för att få en blid av de som läser min blogg, men det var inte särskilt många nya som skrev nåt, bara de som jag redan "kände", tyvärr.

Jag stickar, stickar och stickar och så stickar jag lite också. Kan faktiskt vakna kl 3 på natten och stiga upp för att sticka en halvtimme innan jag kryper tillbaka ner i sängen igen. Så med andra ord är jag inte riktigt som jag ska i huvudet, i alla fall inte enligt min man. Förstår i och för sej inte vad han menar, vad då inte klok???

Nån gång ibland försöker jag mej på nåt vuxenplagg, till mej, min man eller nåt av våra barn, men det allra mesta som passerar mina stickor är till mina tre på det fjärde barnbarn. Det finns ju så otroligt mycket kul att sticka till bebisar och barn så det bara måste jag göra. Vill väl också till att passa på innan de börjar försvara sej :-) Sen ska jag återgår till tröjor och sockar till oss andra.

Ha det så gott!

 
Margaretha  (svampe-siden.dk)
 

Sticka - ja det måste man ju, det hjälper både när man ska banta lite, sluta röka, planera dagen och bara njuta av det hela.
Hade får en gång i tiden, rygja, för fin ull att sticka och väva av. Det största jag gjorde den gången var en dubbelvävd matta på 200x230 cm på handklippt, handspunnen ull, handfärgat, oj, en massa jobb, men en fin 30-årsgåva till vår son.
Men nog är det stickningen som har störst plats i hjärtat. Jag färgar mycket garn med svamp, se det är också en härlig hobby som många fler skulle prova, och eftersom det nästan inte låter sig göra att färga stora portioner brukar det bli till Fair Isle-stickningar i härliga, lite dova färger.Höststickning!
Jag brukar ta ett par varv att vakna på om morgonen, og som LenaL också skriver, kan det bli lite om natten, om man ikke kan sova.
Favoritfärger? Tja, det brukar nog bli alt utom svart, brunt och beige, och mycket Kaffe Fasset-liknande, jag hittar själv på mönstren. Kallar det inspiration :-).
Det går inte utan stickning!
Bor i Danmark - här stickas för fullt på stick-caféer och hemma.

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Hej!
Snubblade in här i rena förtjusningen!

Jag är en textilnarkoman, det finns inte någon vrå av hemmet som inte är infesterat av garn, spånadsämnen eller handsömnadsprojekt. Jag är väldigt intresserad av vikingatiden och åker iväg på flera marknader varje år och lever viking med sambon och goda vänner.

Jag gör det mesta, men litet pinsamt är det ändå att erkänna att jag inte kan sticka något annat än halsdukar, och det enda jag kan virka är mormorsrutor. Men spinna! Det kan jag! :D

Mig hittar du på min blogg http://caija.blogspot.com/ och där är det en salig röra om både hantverk, livet, tankar och allt annat. Men en hel del hantverk är där :D

 
Maria L  
 

Hej!
Jag är ingen bloggare men älskar att titta runt på alla underbara och fina som redan finns här på nätet. Jag blir såå inspirerad och när jag idag såg vilket fantastiskt vackert garn du spunnit undrar jag om det kanske är så att jag valt fel yrkesbana... ;) Just nu har jag stor lust att ta ledigt från arbetet ett tag för att gå kurs och lära mig mer och stickning, vikning och hur man färgar och spinner garn. Jag har inte stickat på många år då mina händer inte riktigt tyckt om det men börjat igen.

Det hade varit otroligt roligt att vinna något fint garn. Jag tycker mest om att sticka koftor och sjalar. Vintervitt är en favorit men även röda och rosa toner. Just nu letar jag efter en beskrivning till en ganska grov polotröja med flätor i naturfärg till min 12åring.

Tack för en underbar blogg

Jag vill inte lämna ut några uppgifter här men återkommer gärna många gånger. Om jag skulle vinna ser jag ju det :)
//Maria

 
Veronica  (onicasaventyr.blogspot.com)
 

Jag måste vara med i den här tävling. Det låter jättekul.
Jag stickar mest, oftast strumpor men även lite småvarmt, och en och annan kofta. Jag virkar ibland. Jag har krokat några disktrasor och jag skulle gärna vilja lära mej att spinna med slända. Det ser så himla roligt ut att kunna färga sin egen ull och sen spinna den för att sticka någonting fin, helt och hållet bara tillverkat av bara mej.
Jag gillar inte att arbeta med akryl men gärna blandgarn till sockor. Jag tycker i övrigt mest om naturmaterial och köper ibland ett dyrt sjalgarn som jag sen sitter och klappar på för att det är så himla mjukt =) Jag gillar de flest färger men inte brunt eller orange, neonfärger är ingen höjdare det heller =)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-09-12
Taggar: tävling
Kategorier:  Tävling utlottningar
 
     
 
 
Senaste blogginläggen