Stickning
Allt om stickning

Två roliga paket!

Hemlis 7 skickade ett härligt sockgarn i en mycket vacker rosa nyans! Härlig. Godis - choklad!!! Dessutom en bok som jag inte har läst förut. Har aldrig hört talas om författaren, men det är helt rätt genre för mig. Jag läser tyvärr ganska lite nuförtiden, men boken verkar intressant, så jag får ta och kika!  I paketet låg också ett sött block med en stickad elefant på omslaget :)

 

hemlis7

 

Chokladen är redan slut - fast jag har fått liiiite hjäp av maken ;)

 

Prispaketet var rena bombnedslaget. Kolla in ...

 

ltu23

 

Allt man kan önska sig för att sticka ett par härliga sockar. Men jag tror inte jag näns göra sockar av det där garnet. Det är så glansigt, mjukt och gosigt att det nog kanske får bli en sjal i stället. Det är bambu/ull och nylon. Mmm.

 
Kommentarer
 
 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Oj vad mycket godsaker du fick! Massor av smaskens både för kropp och själ. Spännande med choklad med havssalt, säkert jättegott. Roligt att du fick lite påfyllning i garnhyllan också ;) kunde faktiskt inte låta bli att följa ditt råd, så igårkväll lade jag upp till en Gaiasjal. Rosa/lila Drops Delight. Har en liten förhoppning om att strumporna ska bli roligare nu också av rena farten. Nytändning i soffhörnan. Vad gör man med den lilla rosafärgade gubben man ser på nedersta bilden? Har kollat flera gånger, men förstår inte riktigt vad jag ser.

 
Carola  
 

Den lilla rosa gubben har ett antal hål som man kan kolla grovleken på sina stickor :) Helkul grej. Jag har förstås redan flera stickmått, men den är annorlunda och rolig.

 
Lillemor  (mormorslinneskap.blogspot.com)
 

Ahaa, den var orginell, har jag aldrig sett förr. Skoj med lite udda prylar. Jag vet!! Du kan sticka små kläder till gubben!:)Kanske en liten julutstyrsel så här lagom till advent, med en liten luva och en ulltuss som skägg. Kanske kan han få en pepparkaksgumma som gemål. Skulle jag ha gjort, förra året gjorde jag en luva åt katten (den gillade han inte) det är inte klokt så missförstådd man är när man har en konstnärlig själ.

 
Lina Svan  (caija.blogspot.com/)
 

Oj! Vad skoj!

Men du, på fotot med den lustige lille mannen, vad är det för tre pluttar i rundstickan? Är det får? Eller vad är det för mysko filurer?

Jag tycker du gör helt rätt i att göra det lila garnet till en sjal! Jag älskar sjalar, o nu har jag beställt garn till en gaiasjal (jag blev ju inte litet förälskad i den eller så) så mor min får stickat åt mig....

Får gå en stickkurs snart så jag kan börja sticka själv också ju ^^

 
Carola  
 

Lina - de där pluttarna som ser ut som får är "point protectors" som man sätter på stickorna för att hindra att maskorna åker av och kanske för att skydda spetsarna också, vad vet jag :)

Det är klart du måste lära dig sticka. Gå in på Youtube och kolla upp de enklaste grejorna om du inte har någon i din närhet som har tid att lära dig, men om din mamma kan sticka en sjal åt dig har hon nog tid att visa dig hur man gör också! Det är inte så svårt. Det som är svårt är att det tar lite tid innan det börjar se jämnt och snyggt ut. Sedan om man tycker det är roligt så lär man sig nya saker hela tide av bara farten liksom :)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-11-16
Taggar: byten vinster stickning
Kategorier:  Byten Vinster
 
     
 
 
Senaste blogginläggen