Stickning
Allt om stickning

Underbar dag

Idag har varit en helt underbar dag. Solen har varit framme och den värmer. Man kan riktigt se hur snömängderna krymper och känna hur livsandarna håller på att vakna.

 

Jag är definitivt ingen morgonmänniska och det ska mycket till att få mig att kliva upp halvåtta en lördagmorgon, men idag gjorde jag det, för att komma på föreningen Skånelins möte i Sjöbo. Det är så roligt att träffa likasinnade, människor som hyser ett genuint intresse för gammalt hantverk och bevarandet av traditioner.

 

Idag har jag spunnit lin på slända. Och det gick väl sisådär kan man tycka. Nästa gång ska jag ta med mig min spinnrock och spinna lin. Det är roligare med rock än med slända. Jag kan inte rå för att jag tycker det :)

 

Träffen pågick mellan nio och tolv och vi pratade om ditt och datt. Några av kvinnorna sitter och nålfiltar lin, och det går faktiskt riktigt bra!

 

nålfiltning med lin

 

Bilden är lite kass, men så är det när man bara har en mobil att fota med.

 

En av kvinnorna i föreningen Skånelin spinner det vackraste lin jag sett.

 

Titta så härligt linet ser ut och så roligt det ser ut att spinna. "Får jag ta en bild på dig?" frågade jag. Hon skrattade och svarade. "Skyll dig själv".

 

Här är en liten bild på det som Föreningen Skånelin hade på julmarknaden också, bara för att det är skoj att visa igen.

 

Föreningen Skånelin - julmarknad på Solvalla i Sjöbo

 

Tomtar och broscher och småfåglar och lindockor och allt möjligt fint. I härligt, handarbetat lin, framställt från "scratch".

 

Efter besöket på Skånelin åkte jag och min kompis vidare till ytterligare en väninna där vi blev bjudna på världens godaste våfflor med sylt och grädde - mums, mums!!! Och dottern Jossan tror jag hon hette hittade vårens första nyckelpiga: Vilket vårtecken, eller hur?

 

Vårens första nyckelpiga - för mig i alla fall

 

Trevlig helg, govänner!!!

 
Kommentarer
 
 
Knit A Little  (knit-a-little.blogspot.com)
 

Hej Carola!
Jo paketet har kommit fram och det kliar i fingrarna efter att få sätta igång! :D

 
The Willow Fairy  
 

Hoppas den lilla nyckelpigan inte fryser ihjäl bara. En jobbarkompis hittade ett bi (ihjälfruset) på sin bil i början av veckan. Jag antr att solen lockar fram dem lite för tidigt. Men det är härligt med vårtecken.

 
Elisabeth  (allalivetsgodasaker.blogspot.com/)
 

Ja, det är vår - här i Uppsala märks det mest på hur himla halt det har blivit :-) Lin har jag inte tästat ännu, men vad fint allt såg ut. Men nålfiltning, verkligen???

 
Sanna  (www.pyssligt.se)
 

Ser mysigt ut på de där träffarna. Hoppas att jag ska få en liten andningspaus nån gång. Isåfall hade det varit kul att hänga på.
Måste ta mig i kragen och spinna vidare på det här med att spinna, (det lät lite dumt)för det är ju faktiskt riktigt kul.

Hoppas ni inte hinner glömma bort mig innan jag är back.

Kram Sanna

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
Datum: 2010-03-13
Taggar: vårtecken Skånelin spinna
Kategorier:  Spinna
 
     
 
 
Senaste blogginläggen